sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Bois-Mauryn tornit - Hermann Huppen

Tämä tuli täysin puskista, niin julkaisu, kuin sen uusi kustantajakin. Toivottavasti mahdollisimman moni tämän ostaa. Saadaan tarina loppuun, eikä tarvitse alkaa etsimään loppuja osia vierailla kielillä luettavaksi.

Keskiaikaa eletään, ja se ei ole kivaa aikaa. Likaista, kurjaa, väkivaltaista, eikä oikeudenmukaisuudesta ole tietoakaan. Sen perusteella mitä minulle on koulussa opetettu, niin tämä lienee melko realistinen kuva senaikaisesta menosta. Ensimmäisessä osassa ei vielä oikein selviä mihin tämä tarina on menossa. Tämän luettuani pääosan esittäjät lienevät tiedossa, mutta mihin tarina heidät kuljettaa ja koska heidän tiensä kohtaavat jää täysin auki. Ei haittaa, koska tämä on hyvä, ja imaisee mukaansa. Kuvitus on huikeaa ja kelpaisi varmaan historian kirjoihin. Itse sain ainakin yhden ahaa-elämyksen kuvia katsoessa: "aa, noin ne kaariholvit tehtiin".

Taidanpa lukea uudelleen heti perään toisen kerran, ja sitä tapahtuu harvoin.

Ainoa mistä haluan nipottaa on tekstaajan u-kirjain, jonka kaari on niin terävä, että jokainen u näyttää järjestään v-kirjaimelta. No, ainakin se pakottaa lukemaan hitaammin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti