perjantai 23. kesäkuuta 2017

War Machine - NetFlix

Katsoin, koska pääosassa oli Brad Pitt, ja NetFlix suositteli tätä minulle. Eipä ole Bradin uralle kauheasti huteja osunut, mutta nyt taisi tulla sellainen. Tai jos ei nyt ihan huti, niin ei mikään täysosumakaan.

Tämä ilmeisesti perustuu jossain määrin todellisuuteen. Ainakin sen verran, että Pittin esittämä fiktiivinen kenraali McMahon on perustuu oikeaan kenraaliin: Stanley McChrystaliin, joka komensi NATO-joukkoja Afganistanissa.

Afganistanissa ollaan, ja demokratiaa tuodaan. Vaikka väkisin ja rynnäkkökiväärillä, jos (kun) eivät muuten usko. Arvaatkaa kaksi kertaa onnistuuko? Lopun "katutaistelu" lienee aika realistisesti kuvattu. Ei käy solttuja kateeksi, kun vihollista ei erota siviilistä, ja ei ne siviilitkään sinusta erityisemmin tykkää.

Ei lähde, punainen lanka puuttuu, tai on niin hyvin piilotettu, että en sitä löydä. Oikein ihmetyttää miten Brad Pitt on saatu puhuttua tähän. Ehkä leffa paperilla näytti hyvältä. Ben Kingsley Afganistanin presidenttinä on tämän leffan parasta antia. Varmaan sen takia, että äijän touhut ovat niin typeriä, että haluan hymähdellä tietäväisenä, että "ei ihme ettei siellä mikää toimi, kun tuollaiset johtaa sitä kansaa". Toivottavasti homma ei ole oikeasti niin tutkalla, kuin mitä elokuva antaa olettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti