lauantai 9. maaliskuuta 2019

Alita Battle Angel - Trio 1

Menen näköjään nykyään katsomaan elokuvia juutuubissa näkemieni trailereiden perusteella, eikä tämäkään ollut poikkeus. En tiedä tästä yhtään mitään, mutta siinä kohtaa kun saadaan Alita kuviin on selvää, että tämä taitaa perustua sarjakuvaan. On meinaan niin isot silmät tällä robotilla, että ei ole tosikaan.

Leffa näyttää todella hyvältä, ja Christoph Waltz on aina boonusta. Jonkinlainen jälkidystopian kuvaus tämä on. Oli sota, ja hieman jää epäselväksi ketkä tappelivat, mutta nyt vallitsee jonkinlainen rauhanaika jota valvovat poliisien lisäksi palkkionmetsästäjät.

Kaupungin yläpuolella roikkuu ilmassa toinen kaupunki, jonka leijumiselle tulee kyllä paras selitys kautta aikojen. Kun asiaa ihmetellään, että "mikä sen pitää tuolla ylhäällä?" ei kuulla pitkiä höpö-tekniä selityksiä vaan asia kuitataan lyhyesti, että "insinööritaito, se sen siellä pitää". Jesh, juuri näin. Ottakaahan oppia Star-Trek miehet. Kaikkea ei tartte selittää laittamalla teknisen vempaimen nimen eteen "ali-avaruus"-<jotain> ja taas mennään.

Kaikki haluavat tuohon leijuvaan kaupunkiin, mutta sinne ei niin vaan pääse. Ainoa väylä on pärjäämällä todella vauhdikkaassa ja väkivaltaisessa "moottoripallo"-pelissä. Ette ikinä arvaa mihin sankarittaren tie vie, ja miten hän pärjää?

Leffa näyttää todella hyvältä. Kyllä nykyään osataan tehdä sellaista silmäkarkkia, että pois alta. Valitettavasti juoni ei nyt oikein pysy perässä. Toimintaa piisaa, se on näyttävää ja niin ennalta-arvattavaa, että ei vain jaksa. Ei tämä nyt oikein lähde.

Kelloa vilkuilemalla tajuan, että tämä taitaa jäädä pahasti kesken, ja niin siinä käykin. Koko ensimmäinen osa on jatkon alustamista, enemmän tai vähemmän. Saatiin pahis, ja Alitalle motiivi pistää tämä nippuun.

Minä niin halusin fanittaa tätä kympillä, mutta eikun ei. Oliko tämä jo kolmas (semi) Sci-Fi pettymys putkeen: Alita, Mortal Engines, Ready Player One (eikun tämä oli OK) ... se kolmas on sitten: Valerian.

Eikun odottamaan seuraavaa osaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti