perjantai 18. maaliskuuta 2016

Lemmy x2 (Omaelämänkerta - kirja, TV-dokumentti)

Niin siinä kävi, että Motörhead jäi näkemättä livenä. Muutama vuosi sitten tuli Ilosaarirockin liput varattua heti, kun tuli ilmoitus, että Motörhead tulee sinne. Sitten Lemmyn terveys petti ja se siitä. Kyllähän yhtye kävi suomessa paikkaamassa tuon keikan, mutta ehkä oli parempi kun se ei jäänyt ekaksi ja vikaksi kosketukseksi bändiin. Aivan sama miten paljon Radiorokissa sitä keikkaa hehkuttivat, ne pari pätkää mitkä juutuubista löysin kertoivat aika karua tarinaa.

Se siitä, kevyet mullat ja sillai. Minun piti raapustella jotain näistä kahdesta Lemmy dokumentaatiosta. Ihan ensiksi katsoin Lemmy dokkarin teemalta. YLE oli tilanteen tasalla ja laittoi dokkarin uudelleen katseltavaksi hetikohta herran kuoleman jälkeen. Kiitoksia siitä, koska dokkari on hyvä. Kamera seuraa bändiä ja etenkin Lemmyä.

Mies polttaa ketjussa, juo, kiroilee ja pelaa videopelejä. Ei varsinaisesti roolimalli. Taatusti oma itsensä, joka ei mieti pätkän vertaa mitä muut hänestä ajattelevat, ja se on harvinaista nykyaikana. Aina löytyy aikaa faneille yhteiskuvaan ja ei ole raha noussut hattuun. Jos sitä koskaan mahdottomia määriä on ollutkaan. Äijä asui rähjäisessä vuokra-kämpässä, joka on lattiasta kattoon täynnä roinaa. Joku voisi väittää touhua hordaamiseksikin. Aikamoinen kontrasti kun Lemmy lähtee paskaisesta kämpästään keikalle, ja pihalla odottaa limusiinikyyti lentokentälle.

Kirja kertoo saman tarinan, mutta valottaa tarkemmin bändin eri vaiheita. Täytyy oikein nostaa hattua, että mies ei koskaan hellittänyt. Vastoinkäymisiä mahtui matkan varrelle enemmän kuin tarpeeksi, mutta äijä vain painoi eteenpäin. Luotti siihen, että tekee oman juttunsa hyvin ja sen pitäisi riittää. En tiennyt paljoakaan bändistä joten kirja täydentää TV-dokkaria mukavasti, vaikka onkin tehty aikaisemmin. Minä esimerkiksi luulin, että Motörhead oli koko historiansa ajan trio, mutta niin sitä ihminen on väärässä.

Nyt kun stoori on suurinpiirtein tiedossa, pitänee kai tutustua bändin tuotantoon. Siis muuhunkin kuin niihin kahteen biisiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti