torstai 25. elokuuta 2016

The Bag Man ja pari muuta leffaa

The Bag Man
Tässä leffassa ei paljoa tapahdu. Siitäkin huolimatta se pitää katsojan tehokkaasti penkissä. John Cusack esittää miestä, jolla annetaan helppo tehtävä: käy hakemassa laukku, ja toimita se perille. Äläkä missään tapauksessa katso sisälle laukkuun. Kaikille lienee selvää, että jos toimeksianto on tällainen, laukun sisältö ei kestä päivänvaloa. Laukun noutoa ei näytetä, vaan tarina hyppää suoraan siihen kohtaan, kun laukku on haettu ja keikka on jo lähtenyt lapasesta. Sitten alkaa tulemaan ruumiita, tasaiseen tahtiin. Kaikenlaista hämäräporukkaa on liikkeellä, ja kaikkia tuntuu laukku kiinostavan: parittajia, korruptuneita poliiseja, epämääräinen motellinpitäjä, kova-otteinen pomo jne. Loppu yllätti ainakin minut, joten ihan hauska ja viihdyttävä leffa.



Cosmopolis
Heti perään toinenkin leffa, jossa ei paljoa tapahdu. Valuuttadiileri ja investointikeinottelija tarvitsee, omasta mielestään, tukanleikkuun. Matkasta parturiin tulee moderni odysseia, läpi kaoottisen New Yorkin. Limusiinissa tämä herra hoitaa bisnekset, (päivittäisen) lääkärintarkastuksen ja paneskelut. Ulkona maailma kapinoi ja mielenosoittajat riehuvat. Sisällä limusiinissa kaikki tuo on kaukana, luodinkestävänlasin toisella puolella. Bisneksissä on otettu hirmuinen riski ja se on nyt laukeamassa käsiin. Eli tappiota on tulossa, miljoonakaupalla. Ihmisiä tulee ja menee, ja lopulta herra (mahdollisesti) kohtaa matkansa pään. Outo leffa. Olisin halunnut lukea kirjan ensin, mutta nyt meni näin päin. Jos haluaa nähdä omaperäisiä leffoja, niin näköjään kannattaa hakeutua David nimisten ohjaajien tuotannon pariin. Tämä ohjasi Cronenberg ja se toinen outolintu on tietysti Lynch.



The Second Best Exotic Marigold Hotel
Se oli tietysti odotettua, että pääsisimme seuraamaan näiden eläkeläisten sopeutumista Intiaan toisenkin kerran. Ensimmäinen osa tuli (ainakin minulle) täysin puskista, ja oli sellaista ilotulistusta, että pois alta. Jatko-osa ei ole samanlainen täyosuma. Kulttuurishokki on jo koettu, eikä leffa lähde samanlaiseen lentoon kuin ensimmäinen osa. Liikaa ihmissuhdedraamaa, ja aivan liian vähän kulttuurien törmäysongelmia.

Alkuperäistä (hengästyttävää) näyttelijäkaartia on vielä vahvistettu Richard Gerellä, joten ammattitaidossa piisaa. Ei tämä huono ole, mutta aineksia oli niin paljon enempään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti