perjantai 3. helmikuuta 2017

LEGO - Bucket Wheel Excavator (42055)

Se on iso, monimutkainen ja sen kasaamiseen meni tunti jos toinenkin. Kyseessä on tietenkin kaikkien aikojen suurin LEGO Technic rakennussarja, jossa rakennetaan pyörökauhakaivinkone. Oikeasti näitä jättiläisiä käytetaan avokaivoksilla esim. ruskohiilen kaivamiseen ja ovat kooltaan jotain aivan käsittämätöntä.

Kasattuna malli on 41cm korkea, 72cm pitkä ja leveyttäkin löytyy 29cm. Osia kaikkiaan 3929 ja jo pelkkä kasausohje on toista senttiä paksu kirja. Aloitin tämän kasaamisen PE iltana ja valmista tuli SU iltana. En tietysti kasannut non-stoppina, enkä ottanut aikaa, mutta tämä ei tosiaankaan ole mikään parin tunnin projekti.

Kun SU iltana sain tuon viimeinkin kasaan, vain huomatakseni, että olin tehnyt jonkin virheen vaihdelaatikon kanssa, oli kyllä ensin semmoinen fiilis, että "ihan äkkiä en seuraavaa LEGO sarjaa kasaa". Tuo fiilis tosin meni kyllä aika nopeasti ohitse. Tarkalleen ottaen samalla hetkellä, kun tuo tärähti käyntiiin täysin toimivana. On se hieno...

Pakettikin oli aika iso

Rakennussarja, pusseja piisaa

The Kirja
Ensin rakennetaan mittakaavaan sopiva kuormuri
Sitten itse kaivuri, LEGO Batman telaketjujen vieressä antaa hieman osviittaa mittakaavasta.

B.I.G.
Kaikille, jotka käyvät tämän haasteen kimppuun, ilmainen vinkki: sen vaihdelaatikon toimivuus kannattaa tarkistaa ennen, kuin se kiinnitetään tuohon pääpuomiin. Ettei käy kuten minulla ja totuuden hetkellä ainoastaan hihnat ja kauha toimivat. Ei se nyt mahdoton urakka ollut irroittaa jälkikäteen ja korjata, että saatiin puomin kääntö ja telaketjutkin toimimaan, mutta meni siihen kuitenkin melkein tunti kokonaisuudessaan. Eli kun vaihdelaatikko on kiinnitystä vaille valmis, kytke siihen virrat ja katso, että kaikki kolme voiman ulosottoa pyörivät.

Myös puomin ylös/alas liikuttavan mekanismin kanssa pitää olla tarkkana. Yksi hammasratas väärällä puolella, niin ei toimi, koska toinen puomia ohjaavista "hydrauliikoista" yrittää mennä ylös ja toinen alas. Lopputulos on, että puomi ei liiku mihinkään. Eli ollaanpas tarkkana tätä kasatessa.

Pitihän ne laittaa yhteiskuvaan. Edessä Imperial Shuttle, joka päihittää korkeudessa kaivurin, mutta ei pituudessa. Imperiumin sukkulan kasasin pari vuotta sitten irto-osista, kun silmäilin sarjan osalistaa ja tajusin. että taidan omistaa jo aika paljon niistä. Jotain kaarevia osia piti hommata, ja tuo tuulilasi, mutta kaikki muu löytyikin valmiina. Seuraavaksi tuo meneekin sitten romutukseen, eli puretaan osiksi uusia projekteja varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti