maanantai 16. lokakuuta 2017

Stranger Things - 1. kausi - Netflix

Tätä oli kehuttu niin paljon, että olihan se pakko katsoa pois kuleksimasta. Eli odotukset olivat kohtuullisen korkealla, vaikken sarjasta mitään etukäteen tiennytkään. Odotin kai jotain "Supernatural" tyyppistä sarjaa, jossa yksi jakso on yksi tarina, päähenkilöiden pysyessä samana. Tämä olikin kuitenkin jatkuvajuoninen sarja, ja samaa stooria mentiin koko ensimmäinen kausi. Taitaa sama kuvio jatkua kakkoskaudellakin, sen verran jäi lankoja roikkumaan.

Millainen se eka kausi sitten oli? No, ihan kohtuullinen. Minä olen aina arvostanut sitä, miten näköiseksi jokin aikakausi leffoissa/sarjoissa saadaan. Tämä ei pelkästään näytä 80-luvulta, se lisäksi näyttää siltä, kuin se olisi kuvattu kasarilla. Kuvassa on siis tavallaan patinaa, vaikkei siinä olekaan naarmuja tms. Eli tästä täysi kymppi.

Pongaan pari viittausta muualle populaarikulttuuriin, joista varsinkin viittaus ET-elokuvaan hykerryttää aivan mahdottomasti, varsinkin kun hokaan sen heti. Myöhemmin opin, että jokaiseen jaksoon on laitettu tahallaan näitä viittauksia. Ei riitä minulle syyksi katsoa uudelleen, ei tämä niin hyvä ollut. Taidan luntata ne Wikipediasta.



Juoni lainailee huolella jännitys ja kauhu-elementtejä sieltä sun täältä. Tekijät ovat selvästi katsoneet niin Elm-Streetit, Poltergeistit kuin X-filesit. Niin ja sarjan (lapsi)porukka on paljon velkaa The Goonies elokuvan jengille. Ainoat kerrat kun tämä onnistui pelästyttämään menevät vaimon piikkiin. Tarpeeksi kun toinen säpsähtää vieressä, niin tarttuuhan se. Ihan perussettiä ja kehuttu nerous ei nyt ihan vielä avautunut. Viihdytti kuitenkin sen verran, että katson sen toisenkin tuotantokauden, jahka se tulee saataville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti