sunnuntai 8. lokakuuta 2017

The Expanse - kaudet 1&2 - Netflix

En tiedä mistä tämän pongasin, mutta uusi SciFi-sarja on aina iloinen yllätys joten eikun katseluun. Alkuasetelma on semmoinen, että maan lisäksi ihminen on levittäytynyt ympäri aurinkokuntaa. Mars on asutettu, samoin asteroidivyöhyke, ja jossain vaiheessa diplomatia on pettänyt pahemman kerran. Nämä kolme osapuolta lähinnä sietävät toisiaan, ja sodan vaara roikkuu kaiken aikaa ilmassa. Tämä koskee lähinnä maata ja marsia, vyöhykeläisten osa tässä kuviossa on joutua molempien osapuolien riistämäksi. Ilmeisesti vyöhykkeillä on tärkeä osa raaka-aineiden tuotannossa, mutta elämä näissä laitoksissa on kurjaa.

Sotketaan soppaan Philip Marlow tyyppinen etsivä, joka tutkii rikkaan pampun tyttären katoamista, korrutoitunut poliisi, diplomaatti joka yrittää estää sodan täysimääräisen eskaloitumisen, rahtialuksen miehistö joka ajautuu keskelle kriisiä, tuntematon taho joka tekee parhaansa saadakseen sodan syttymään ja ensimmäiset todisteet maan ulkopuolisesta elämästä = hyvä tuli?

Kyllä ja ei. Välillä sarja porskuttaa eteenpäin niin, että on pakko katsoa seuraava jakso heti perään. Välillä haahuillaan sinne tänne, kompastutaan omaan mukanokkelaan juoneen ja minä haukottelen. Varsinkin edellämainittuun Philip Marlowe tyyppiin on tosi vaikea saada otetta. Onko äijä hyvis, vai pahis? Tarkoituksella varmaankin tehty ristiriitainen hahmo, mutta hyvä kun kirjoitetaan ulos jo ekan kauden aikana (spoiler alert -- oho, meni jo).

Kovasti tämä lainailee sieltä täältä, mutta niinhän ne kaikki. Eka kausi oli kiikunkaakun, mutta toisella meno paranee. Loppu jäi jopa "huutamaan" jatkoa, joten kokonaisuutena tämä oli hyvä. Jatkoon...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti