tiistai 26. syyskuuta 2017

Narcos - 1. tuotantokausi - Netflix

Pablo Escobar ei ollut mukava mies, eikä Columbia tainnut olla kovinkaan mukava paikka 80-luvulla. Herra pyöritti huumekartelliaan ja jos asetuit poikkiteloin, sinusta todennäköisesti tuli vainaja. Aivan sama mikä asema sinulla oli. Kaikesta tästä väkivallasta huolimatta herra oli jopa presidenttiehdokkaana, ja hänellä oli vankka kannatus maan köyhimmän väestön keskuudessa. Rahalla ostettua suosio, mutta samapa tuo. Rahaa oli niin paljon, että sitä piti haudata maahan tynnyrikaupalla, joten kyllä siitä riitti maksamaan muutama kirkko/koulu köyhimmille alueille = kansansuosio taattu.

Kaikesta tästä, ja paljosta muustakin kertoo Narcos. Sarjan alussa kertojaääni selostaa, miten 70-luvulla Miamin poliisit jahtasivat hippejä, jotka juoksivat karkuun flip-flopeissaan. Jos hippi saatiin kiinni, ja takavarikkoon muutama gramma marihuanaa, se oli juhlan paikka. Bablo muutti pelin. Äkkiä huume muuttui kokaiiniksi, sitä tuotiin konttikaupalla, ja varmaan tuli poliisisedällä hippejä ikävä, kun nämä pahikset eivät enää juosseet karkuun. Sen sijaan, että olisivat lähteneet käpälämäkeen, nämä mokomat avasivat tulen poliiseja kohden, sarjatuliaseilla.

Sarja naulitsee penkkiin ja välillä pitää muistuttaa itseään, että vaikkei tämä ole dokumentti, niin kaikkea tätä oikeasti tapahtui. Huikeaa settiä, varsinkin kun ei tarvinnut elää tätä itse, vaan voi katsoa turvallisesti dramatisoinnin telkusta vuosikymmeniä myöhemmin. Saa nähdä kuinka monta kautta tätä tulee, mutta taatusti katson jokaisen.

Suosittelen hipeille, Sopranos, Breakin Bad yms. fanille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti