lauantai 23. syyskuuta 2017

Ozark - 1. kausi - Netflix

Marty Byrde on ulospäin finanssineuvoja, siis semmoinen äijä, joka ottaa rahasi ja lupaa sijoittaa ne tuottavasti. Jos onnistuu, molemmat hyötyvät, mutta jos käy toisin, "neuvoja" saa palkkionsa, mutta sinä menetät rahasi. Oikeasti Marty elättää itsensä pesemällä rahaa, eli huolehtimalla siitä, että meksikolaisen huumekartellin rahoista tulee laillisia.

Marty ymmärtää elää vaatimattomasti, mutta kumppanille tämä ei riitä. Kumppani vetää välistä, kartelli saa asian selville ja sitten alkaakin tulla ruumiita. Piippu otsalla Marty keksii viimetipassa keinon säästää henkensä. Siihen liittyy muuttaminen kuvitteelliseen Ozarkin lomakaupunkiin, koska siellä olisi helppo pestä rahaa. Tai niin Marty ainakin hätäpäissään väittää.

Totuus on toisenlainen, eikä pieni kaupunki oikeasti tarjoa ihan niin paljon mahdollisuuksia, kuin mitä Marty saa päämiehelleen uskoteltua. Sivussa tulee tallottua paikallisen huumejengin varpaille, sillai täysin vahingossa. Lopputuloksena Marty voituu kamppailemaan kahden huumejengin painostaessa niskaan, eikä perhe-elämäkään täysin ilman ongelmia suju.

Näistä aineksista olisi luullut syntyneen vaikka mitä, mutta ei tämä oikein lähde täyteen kiitoon. Siinä missä Breakin Bad tempaisi aikoinaan mukaansa ensimmäisestä jaksosta alkaen, tämä kiihdyttää verkkaisemmin. Siitäkin huolimatta, että ruumiita syntyy kartellien toimesta tasaiseen tahtiin.

Ensimmäinen tuotantokausi kuitenkin parantaa loppua kohden, ja viimeisessä jaksossa hommat lähtevät senverran överisti lapasesta, että jäin mielenkiinnolla odottelemaan toista kautta. Semmoinen on kai kuitenkin luvattu.

Jos Breakin Bad / Narcos kiinnostaa, niin suosittelen varauksin tutustumaan tähänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti