lauantai 23. syyskuuta 2017

Maze Runner II & III - James Dashner

Pidin aikoinaan kirjasarjan ensimmäisestä osasta paljon, mutta jatko jäi odottamaan itseään. Ei vaan tullut kirja vastaan sopivalla hinnalla. Molemmat elokuvat kyllä tuli hommattua Makuunin poistolaarista, ja katsottuakin, mutta kirjat odotuttivat itseään.

Sitten esikoinen alkoi lukemaan sarjan ensimmäistä osaa, ja tuli kiire etsimään Poltettua maata. Joka olikin sitten loppuunmyyty järjestään kaikista kaupossa. Suomen Sci-fi kirjallisuuden kirous. Pienet markkinat, marginaalikirjallisuutta, pienet painokset, ja uusia painoksia harvemmin tulee. Poislukien tietysti jotkin kestoklassikot, kuten "Linnunradan käsikirja liftareille", josta näytti taas tulleen uusi versio ulos.

Kun sitten yllättäen törmäsin Poltettuun maahan paikallisen Suomalaisen Kirjakaupan poistohyllyssä, nappasin mukaan, vaikkei 20€ "poistohinta", nyt mikään mega-alennus ollutkaan. Piti napsia mukaan, kun vielä sai. Sattuman kauppaa oli se, että trilogian päätösosa löytyi, viikkoa myöhemmin, verkkokaupan alesta kympillä. Eikun lukemaan.

Tarina kulkee edelleen höryjyrän lailla. Kappaleet ovat sopivan lyhyitä ja päähenkilöt rymistelevät ongelmasta toiseen. Ruumiita tulee tasaiseen tahtiin, ja nyt alkaa osumaan jo päähenkilöihinkin. Juonessa on taas enemmän aukkoja, kuin laki sallii, mutta aivan sama. Viihdettä tämä vain on. Spoilaan loppua sen verran, että hieman samanlainen ratkaisu, kuin Hugh Howeyn "Siilo"-sarjassa. Sateenkaaren päässä on paratiisi odottamassa, niille jotka kestävät sinne asti.

Pidin koko trilogiasta, ja varmasti ne tulevatkin kirjat tulee hommattua. Jos ne siis käännetään. Ei jaksa lukea Sci-fiä englanniksi. Ainakaan ennen kuin kaikki hyllyyn haalitut suomenkieliset genren kirjat on luettu, ja sitä urakkaa piisaa vielä useammaksi vuodeksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti