torstai 8. maaliskuuta 2018

ABBA The Museum - Tukholma Djurgården

Koska "Vikingaliv – A true Adventure" osoittautui aika suppeaksi museoksi. Siis semmoiseksi, joka on käyty läpi noin tunnissa, piti keksiä jotain muutakin ohjelmaa, koska kuljetus laivalle lähtisi vasta useamman tunnin päästä.

Onneksi Djurgårdenilla riittää kohteita mistä valita. Meidän perhe on nänyt Wasa-laivan jo aika monta kertaa (hieno on, vaikkei kellunutkaan), samoin akvaarion. Pojat ovat Junibackenille jo liian vanhoja, joten aika etsiä uusi kohde. Nordiska museet koluamiseen ei aika olisi riittänyt, joten nenät kohti ABBA museota.

Kaikkihan ABBAn tietävät ja tuntevat? Right? Jopa minä, ja onhan niillä paljon hyviä biisejä, vaikka en taatusti omista yhtyeen yhtäkään levyä, ja tuskin ostankaan. Ei tartte, senkun laittaa jonkun poppikanavan soimaan, ja kyllä sieltä kohta ABBAa tulee.

Hieman kyllä mietityttää miten yhden bändin ympärille kasattu museo oikein kantaa? Varsinkin kun juuri tuli todettua, että kokonaisen teeman (viikingit) ympärille oli saatu tehtyä todella hieno interaktiivinen ajelu (tyyliin Junibacken), ja sitten yläkerrassa yksi(!) huone muuta tavaraa, josta hyvin pieni osa oli autenttista.

Yllättävän hyvin tämä toimii. Kaikki mahdollinen roina bändiin liittyen on säästetty ja laitettu näytteille. Omia taitojaan pääsee kokeilemaan niin miksaamisessa, kuin laulun kanssa. Jos kantti kestää, niin voi nousta jopa lavalle ABBA hologrammiyhtyeen kanssa vetämään viisun. Kaiken em. voi sitten katsoa himasta (kunhan muistaa säilyttää oman lippunsa) ja tallentaa omalle koneelle.

Kyllä ne ruotsalaiset osaa. Jos olet fani, niin tämä on ns. must kohde. Muutkin saavat tästä varmasti jotain irti. Itseäni kiinnosti kovastikin alakerran sivunäyttely, jonne oli roudattu tällä kertaa melkoinen kokoelma sähkökitaroita, eli jos haluaa nähdä läheltä esim. Eric Claptonin työkaluja, niin ABBA museon suuntaan mars, ei se siellä enää pitkään ole.

Gibson Les Paul x2 - Slash

Gibson Les Paul - Jimmy Page

Fender Stratocaster - David Gilmour

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti