torstai 19. huhtikuuta 2018

Comedians in cars getting coffee - Netflix

En tiedä mitä kautta tämä eksyi toistolistalleni, mutta aluksi vihaan koko sarjaa. Tai no, en ehkä vihaa, mutta en oikein keksi mistä tässä on kysymys. Sarjassa Jerry Seinfeld hakee jonkun kamunsa kahville, aina erilaisella autolla. Matkalla sinne, kahvilla ollessa ja takaisin kämpille palatessa herrat juttelevat niitä näitä, yleensä muistelevat uraansa.

Ensikontakti ei ole siis kovin hääppöinen, mutta äkkiä huomaan katsoneeni useamman jakson. Aluksi syy on varmaan se, että jaksot ovat lyhyitä ja en vaan jaksa etsiä muuta katsottavaa. Lopulta on kuitenkin myönnettävä, että olen koukussa, enkä edes tiedä miksi. Tätähän pitää oikein pohtia ja syy on oikeastaan loppujen lopuksi aika helppo keksiä. Jerryn valitsemat autot ovat mielenkiintoisia, ja herra tuntuu tykästyneen nykyisen VAG konsernin tuotteisiin. Tämä tarkoittaa sitä, että VW ja Porsche ovat sarjassa vakiovieraita. Jos jossain sarjassa edes vilahtaa Porsche, se saa minulta automaattisti pluspisteitä.

Myös vieraat ovat kiinnostavia, vaikka en tunnista heistä juuri ketään. Jutut ovat kaikilla suht kiinnostavia, ja ne kuuntelee mielellään, vaikkei välttämättä tunne kaikkia mainittuja sarjoja, missä vieraat ovat maineensa ansainneet.

Oma jännitysmomentti tulee autojen kestävyydestä. Jos muistan oikein, niin vain kaksi autoa levisi tien päälle: joku Ferrari (Daytona?) ja DeLorean, jep se aikakoneauto. Rättisitikan leviäminen oli lähellä, mutta niin vain jaksoi perille asti. En muista mitä eksoottista autoa elvytettiin tien varressa, mutta lopulta matka jatkui. Steve Martin oli silloin vieraana, google-it-up, jos kiinnostaa mikä auto oli kyseessä.

Yksinkertainen konsepti, vähän hassu, mutta toimiva. Jos tulee jatkoa, niin katson varmaan nekin. Boonusta myös siitä, että Jerry selvästi antaa vetoapua myös uusille naamoille. Kaikki paitsi yksi vieras oli sarjassa mukana omana itsenään, ja sitten se yksi hahmo. Ilman tätä sarjaa en tietäisi hahmosta Miranda Sings, mutta nyt tiedän. En ole ihan varma onko se hyvä, vai huono asia :-)


1 kommentti:

  1. Haters gonna Hate Netflix - olen varma että perheen nuorin suostuu ilomielin tuon vielä kertaalleen katsomaan läpi (on sen varmaan jo pari kertaa pyörittänyt).
    Siis Miranda Sings.

    VastaaPoista