keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kohtalo - Hugh Howey

Pitkään piti kytätä, että sain tämän sopuhintaan, mutta tulihan se lopulta tarjoukseen. Eikä siinä montaa iltaa mennyt, kun opus oli luettu.

Kirjassa seurataan edelleen kahden siiloin elämää, eli valvontasiilon ja siilon numero 18, josta koko tarina lähti aikoinaan liikkeelle. Tarina poukkoilee näiden kahden paikan välillä ja joskus hieman ärsyttavästikin, mutta kyllä sen kestää. Sivut on tungettu täyteen tapahtumia ja nopeita käänteitä. Ihan kuin Hugh ei olisi ihan varma saako hän enää kirjaansa julkaistua, ja pakko saada kaikki asiat mukaan. Eli paljon saadaan tarinaa kerrottua, ja todella paljon jää asiaa vielä kesken. Lopussa jää niin paljon asioita ilmaan, että huh-huh. En lähde spoilaamaan, koska kaikki eivät ole kuitenkaan tätä vielä lukeneet.

Niin joo, tässä on kai kritiikkiä yhteiskunnallisia ongelmia, ääri-ilmiöitä, politiikkaa yms. kohtaan ja lopussa on vinkkejä lukupiiriin keskustelunaiheiksi. Eipä olekaan moista ennen tullut vastaan.

Jos pidit sarjan aikaisemmista osista tulet pitämään tästäkin. Itse olisin lukenut siilojen tarinaa helposti vielä parikin kirjaa. Ehkä jatkoa tulee joskus, mene ja tiedä. Kai näistä nyt ainakin leffa ehdään? Trilogia neljässä osassa.

Suosittelen lukemaan itse koko sarjan. Kai tämä täyttää sen "moderni klassikko määritelmän" omassa genressään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti