tiistai 10. toukokuuta 2016

R.I.P. Topfield digiboksi (TF520PVRc)

Se oli raivostuttavan hidas, ja sen uudistettu käyttöliittymä oli surkea. Nyt se on kaiken lisäksi vainaa. Jaksoi aamulla vielä yhden lastenohjelman, ja se oli sitten siinä. Savut pihalle ja ...kaput. Onneksi perhe oli himassa, niin laite saatiin heti irti sähköverkosta. Minä pääsin vielä vitsailemaan, että "mikä lastenohjelma oli niin huono, että boksi sanoi sopparin irti?".

Aluksi luulin, että teholähteen konkka sieltä on suhahtanut. Otetaan kiintolevy irti, pelastetaan lastenohjelmat ja korjataan teholähde, jos saan kolvin lainaan jne. Ei ole kummoinen juttu tehdä.

Paitsi, että eipä ollut teholähde. Paikka ei meinaa ensin löytyä, mutta sitten kun se löytyy on selvää, että mitään ei ole tehtävissä tallennuksien pelastamiseksi. RIP ja oli tasan viimeinen Topfield joka minulle koskaan tulee. Edellisestäkin porsi kiintolevy.

Tuosta oikein saa selvää, mutta liittimissä nokea, tässä jo puhdistettu.

Kiintolevyn ohjainkortin muovi muuttunut harmaaksi kuumuuden takia. Ei tätä uskalla laittaa kiinni PC ja yrittää pelastusoperaatiota. Saattaa hajota PC ja ei kannata ottaa sellaista riskiä muutaman TV tallenteen takia.

Kiintolevyn alusta on ottanut vastaan suurimman osan kuumuudesta.

Osa kuumuudesta on hypännyt piirilevylle asti, ilmaraosta huolimatta.  Ties mitä sen sisältä on mennyt rikki, näissähän on vaikka kuinka monta kerrosta nykyään.

Myös kaapelin liittimessä sulamisen merkkejä. Tämä laite menee seuraavaksi elektroniikkaromuksi. Made in Poland, niinpäniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti