tiistai 26. heinäkuuta 2016

Batman x3

Tuli sitten lukaistua 3 Batman sarjista putkeen. Vaikka lepakkomies onkin supersankareista suosikkini, niin jostain syystä nämä olivat jääneet lukematta. No, nyt tuokin tuli korjattua.

Pöllöjen Hovi & Pöllöjen kaupunki

2011 DC comics teki jotain ihan älytöntä. He reboottasivat kaikki sarjansa. Eli kaikki sarjakuvat peruttiin ja 52 uutta ja vanhaa sarjakuvaa aloitettiin uudestaan numerosta yksi ja kaikille tarinoille kirjoitettiin uudet alut. Projektin nimi oli "The New 52" ja en osaa sanoa oliko se hyvä ratkaisu vaiko ei. Osa sarjoista sai ilmeisesti hieman rajumpaa käsittelyä, mutta Batmanin uudistukset eivät kai olleet suuren suuria. Uusi vihollinen "Pollöjen hovi" on hyvä ja tarina kulkee. Kaunista grafiikkaa, sopivasti kikkailua taittamisen kanssa ja aika bad-ass pahiksia. Batmania riivaa edelleen vanhempiensa kohtalo, mutta siihenkin on saatu uutta twistiä tässä tarinassa.

Ei hassumpi reboot, tykkäsin.





Pitkä pyhäinpäivä

Frank Millerin Batman oli minulle aikoinaan SE Batman, joka näytti kaapin paikan. Jos Teräsmies ja Batman tappelisi ... wait, nehän tappelee siinä yhdessä sarjakuvassa (ja leffassa), kuinkahan siinä oikein kävi? Anyway, minulla oli oikein hieno nahkakantinen versio Millerin Batmanista, jonka sitten tyhmyyksissäni (vai rahapulassa) kannoin joskus divariin. Saa tarjota, jos jollain kyseinen aarre on.

Niin joo, tämä ei ole parempi kuin Millerin Batman, mutta pääsee lähelle. Tarinassa jahdataan lehdistön "Lomauttajaksi" nimeämää tappajaa, melko huonolla menestyksellä. Battis on jo liittoutunut poliisipäällikön kanssa, eikä poliisi enää jahtaa Batmania. Mukana kuviossa pyörii myös syyttäjä Harvey Dent. Jos yhtään tuntee Batman maailmaa, arvaa miten Harveylle tulee käymään. Tämä on hyvä, suosittelen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti