tiistai 19. heinäkuuta 2016

Ice Age 5: Törmäyskurssilla

Lapset mukaan alibiksi, ja katsomaan uusinta Ice Age leffaa, jonka järjestysnumero näyttää jo peräti viitosta. En muista kahdesta edellisestä osasta juuri mitään, joten tuskin ne kovin hyviä ovat olleet. Kieltämättä hieman arveluttava tilanne, mutta ei vielä luovuteta. Leffa pyörimään.

Alku on "tuttu ja turvallinen", kun se orava (Skip?) saa kaikki asiat mullin mallin. Nyt päästään avaruuteen asti ja törmäilyillään mm. pistää aurinkokuntamme siihen kuosiin, missä se nykyään on. Samalla saadaan ensivilkaisu meteoriitistä, joka uhkaa maapalloa, siitä siis leffan nimi.

Pääjuonesta nyt ei ole paljoa sanottavaa, ei puututa siihen. En tiedä upposiko pääteema lapsiin (lasten kasvaminen aikuiseksi, poismuuttaminen jne.) mutta irtovitsit kylläkin. Niitä meinaan piisasi. Jotkut niistä tosin ontuvat, joten lienevät sanaleikkejä. Siis sellaisia, jotka on käännetty ronskisti suoraan Englannista Suomeksi. Ei näin.

Leffan jälkeen en muista elokuvasta paljoakaan. Muistan nauraneeni niille irtovitseille, joten ei tämä ihan susi-huonokaan voi olla, mutta voisi jäädä viimeiseksi Ice Age leffaksi. Suositellaan katsottavaksi yhdessä kohdeyleisön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti