torstai 1. syyskuuta 2016

Playground - Lars Kepler

Ostin eKirjan lukulaitteen ja tämä kirja tuli sen kylkiäisenä.

Luulin, että aloitan lukemaan dekkaria, mutta tämä olikin kaikkea muuta. En tiedä oliko tämä genrenä kauhua, tai Scifiä. Tiedän kuitenkin tasan tarkkaan erään toisen kirjailijan, joka kirjoittaa samanlaisia kirjoja: Stephen King.

Kirja leikittelee kuolemalla, ja sillä mitä meille tapahtuu, kun kuolemme. Ei tästä voi kauheasti kertoa ilman, että spoilaa. Kerrotaan nyt sen verran, että kirjassa ihmiset joutuvat kuoleman jälkeen satamaan, jossa matka joko jatkuu, tai sitten palaat elävien kirjoihin. Kaikki riippuu siitä, mitä sataman vaaka näyttää. Jos vaaka sanoo, että sinulla on saumat palata, saat lappusen ja rekisteröitymisen jälkeen vaan odottelemaan paluuta elävien kirjoihin. Huonompi juttu on se, että järjestelmä on läpeensä korruptoitunut. Vaikka sinulla teoriassa olisikin paluulippu, se voidaan huijata sinulta ja joku toinen palaakin henkiin sinun sijasta. Toinen huonompi juttu on se, että koko systeemi pyörii kiinan kielellä, aivan sama mitä kieltä itse puhut. Että onnea vaan sen byrokratian kanssa painimiseen.

Oli pieniä vaikeuksia heittää aivoja narikkaan, oli tämä niin ufoa settiä. Loppupelissä kuitenkin pidin tästä, ja saatan lukea tekijältä (tai oikeammin: tekijöiltä) joskus jotain muutakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti