torstai 8. joulukuuta 2016

Sherlock Holmes The Abominable Bride - Bluray

Koska en muista uusimman Sherlockin näyttelijän nimeä, olen alkanut kutsua häntä kurkkuherkuksi. Ihan vaan siksi, että sukunimessä taitaa olla Cumber<jotain>, ja sehän on melkein kuin kurkku. Sekavaa? No aivan varmasti. Anyway, mielestäni herra on yksi parhaista Sherlockin esittäjistä, kautta aikain, ellei jopa paras. Olkoonkin, että jenkkien puolella "Iron Man", eli Robert <jotain> Jr. pistääkin leffatulkinnoissaan hyvän vastuksen.

Uusi-Sherlock sarja sijoittuu nykyajan Lontooseen, mutta tämäpä olikin semmoinen ns. spesiaali, jossa jahdataan rosmoja alkuperäisessä miljöössä, eli 1880-luvun Lontoossa.

Juoni ei ollut kovin hääppöinen, mutta kyllä sen parissa silti viihtyi. Sherlock tuntemukseni ei ole niin hyvä, että osasin sanoa kuuluuko tämä tarina alkuperäisiin kertomuksiin vaiko ei. Miljöö on kyllä kohdillaan ja muutamia todella hykerryttäviä yksityiskohtia oli laitettu mukaan. Kuten esim. ruumishuoneen mieheksi naamioutunut (nais)lääkäri, aikana jolloin tuollainen oli täysin mahdotonta. Tämä siksi, että mukana on kaikki nykyaikaan sijoittuvat henkilöt, samoissa roolituksissaan. Asetelmasta saatiin aikaiseksi pientä hauskuutta, vaikka taisin ehtiä ihmettelemään ensin vaimolle, että "miksi ihmeessä se on maskeerattu mieheksi?". Toinen hykerryttävä hahmo oli Sherlockin veli, joka tässä versiossa on mahdoton mässäilijä, ja aika isokokoinen semmoinen.

Ei paras uusi Sherlock, mutta silti hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti