tiistai 25. huhtikuuta 2017

Sirkus Finlandia - Kotka

En ole 100% varma, mutta tämä saattoi olla ensimmäinen kerta, kun kävin "oikeassa" sirkuksessa. Voin olla väärässä, mutta jos olen aikaisemmin käynyt, niin olen ollut niin pieni, että en siitä enää mitään muista. Pitänee kysyä asiasta vanhemmilta, jos muistan.

Maneesilla klovni jo viihdyttää sisäänvaluvaa yleisöä ennen esityksen alkua. Ja hyvin viihdyttääkin. Pieni-eleinen show, mutta vangitsee ja uppoaa niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Tykästyin tähän maskittomaan (nais)klovniin välittömästi, ja onneksi hän saa useasti esiintymisaikaa.

Ensimmäinen varsinaisen esitys on hieman hämmentävä. Lehmiä, ja tunnistan rodunkin (Yorkshire), asia jota hieman ihmettelen itsekin jälkikäteen. Kaikkea sitä ihminen muistaakin, vaikka olisi ehkä tärkeämpikin juttuja maailmassa muistettavaksi, kuin eri lehmärotujen tunnistaminen. Anyway, lehmiä sirkusareenalla? Olihan se ainakin erilaista, vaikka ei ne totuudennimessä kovin kummoisiin temppuihin taipuneet. Lähinnä osasivat kävellä peräkkäin samaan suuntaan, ja välillä rivissä. Mitä nyt joku aina välillä lipesi puuhailemaan jotain ihan muuta.

Ehkä hieman laimea aloitus, mutta sitten päästään vauhtiin. On köysillä katon rajassa taiteilijaa, koulutettuja koiria (ja laamoja!), jonglööri, ja vaikka mitä. Perheen nuorinta jännittää vieressä kympillä ja show vie mukanaan. Onhan se tietysti jotain ihan muuta, kun näkee sen esityksen nenän edessä, muutaman metrin päästä, kuin vaikkapa televisiosta. Eli ainakin meidän poikiin tämä ns. osui ja upposi.

Viimeinen esitys on sitten se kaikkein hurjin ja taatusti vaarallisin. Eli kuoleman pallo. Kukahan senkin on joskus keksinyt, että on hyvä idea lähteä ajamaan moottoripyörällä pallon sisään? Aluksihan tätä tehtiin isossa tynnyrissä, mutta nykyisin pallossa. Jotenkin vielä tajuaa sen, että yksi motocrosspyörä pistää menemään pienen pallon sisäpinnalla, mutta kun sitä väkeä lappaa sinne jatkuvasti lisää. Lopuksi motskareita pyörii pallon sisällä kaikkiaan viisi kappaletta, ja onhan se aika hurjan näköistä touhua. Taitavaa porukkaa kautta linjan.

Oli ihan viihdyttävä ilta, mutta en ole karkaamassa sirkuksen mukaan. Saa nähdä kutsuuko sirkus myös ensivuonna, mutta kyllä tästä jäi ihan hyvä fiilis. Raikas tuulahdus viihdettä ajalta ennen pleikkareita yms.

Latoya Donnert ja sirkuslehmät

Pipsa Ilpala

Porukan pelle - Michelle Musser ja hänen hevi-numeronsa

Ignat Ignatov

Clobe ryhmä kuolemanpallossa, 5 pyörää yhtä-aikaa ja pallo halkesi keskeltä. Eivät sentään ajaneet rakosen ylitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti