lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja - Kom teatteri

Ensimmäistä kertaa KOM-teatterissa, ja lavan leveys yllättää. Sekin yllättää, että yleisön valuessa saliin osa näyttelijöistä on jo lavalla, ja siellä tehdään ruokaa. Siis ihan oikeaa ruokaa, ei mitään muovisia leikkiannoksia. Kokki taitaa olla ammattilainen, eikä mikään wanna-be kokki. Muka-kehitysvammainen apukokki säntäilee sinne-tänne ja tarjoilee yleisölle tarjottimelta alkupaloina leipää. Ookei, että tämmöinen show tulossa. Toivottavasti ei tarvitse osallistua (ei tarvinnut).

En ole nähnyt elokuvaa, johon näytelmä perustuu, mutta ei haittaa. Näyttämöllä tapahtuu kaikenaikaa, ja paljon. Välillä ei oikein tiedä mihin pitäisi katsoa. Sinne missä itse tarinaa kuljetetaan eteenpäin, vaiko sivummalle, jossa sielläkin tapahtuu paljon. Yleensä jotain ihan kahelia.

Videokuva on kovassa käytössä. Näyttelijät käyvät välillä pihalla asti, tai ainakin lämpiössä, ja kamera seuraa perässä. Yleisö pääsee sitten seuraamaan tapahtumia tosi ison näytön kautta. Virtuaalitodellisuudessakin "käydään", mikä oli minusta täysin turha osio.

Ensimmäinen puoliaika naurattaa minua ihan mahdottomasti, vaikka aika synkkiä teemoja käsitelläänkin. Toisella puoliajalla meno synkistyy entisestään, ja kikkailu menee jo vähän överiksi. Kun lavalla on kuusi näyttelijää ja kaikki selittävät omaa juttuaan, kovaäänisesti yhtä aikaa, niin eihän sitä pysty seuraamaan. Pitää valita yksi, ja keskittyä siihen. Tai sitten antaa vain olla, ja odottaa, että koskahan tämä kakofonia oikein loppuu.

Parille katsojalle riitti noin tunnin jälkeen. Justiinsa ennen, kun saatiin ekan kerran vehkeet lavalle (ja hiton iso extreme close-up niistä vehkeistä sinne videoscreenille). Eli varoitus herkkähipiäisille, joo, vehkeitä näkyy, niin ja tissit .. ja puska. Eli hyvä show, ainakin näillä meriiteillä.

Tykkäsin. Voisin jopa mennä katsomaan uudestaan. Vaikka ihan vaan nähdäkseni uudestaan sen kohdan, missä juonta viedään toisaalla eteenpäin, mutta keittiön jengi vie kaiken huomion heidän touhutessa vihannesten kanssa yhtä sun toista, ei-niin-kauhean-siveellistä.

Seuraavaksi pitänee katsoa se leffa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti