torstai 16. maaliskuuta 2017

3% - Netflix

No nyt on jotain ihan muuta. Dystopiakuvaus Brasiliasta, tämmöistä ei olekaan tullut koskaan ennen vastaan. Sarjassa kansakunta on jakautunut jostain syystä kahtia. Toinen puoli elää kurjuudessa ja köyhyydessä, rikollisuuden keskellä ja tulee toimeen jotenkin. Kamerat valvovat, ja jonkinlainen poliisikin on olemassa, mutta meno on kuitenkin aika kurjaa.

Se toinen puolisko elää jossain saarella, ja heillä menee ilmeisesti hyvin. Ei oikein tiedetä, kun kukaan ei koskaan palaa saarelta. Kaikilla on kuitenkin mahdollisuus päästä tuolle saarelle. Kunhan ensin läpäisee prosessin, jossa testataan jokaisen kokelaan älykkyyttä, kykyä toimia ryhmässä jne. Vain harva läpäisee prosessin, ja ne jotka eivät läpäise palaavat takaisin kurjuuteen, eikä toista mahdollisuutta tule. Läpäisyprosentti on 3, eli vain harvat pääsevät tavoitteeseen, ja siitä myös sarjan nimi.

Tietysti jokaisella voimalla on vastavoima, ja tässä sarjassa se kulkee nimellä Aate. Aate luonnollisesti yrittää kaataa vallitsevan järjestelmän ja sujuttaa agenttejaan prosessiin. Siinäpä lähtökohta lyhykäisyydessään.

Alku oli hyvä, ja ideassa oli sen verran omaa, että pari ekaa jaksoa meni tuosta vaan. Sitten alkoi vähän tökkiä, kun tajusin, että oikeasti tässä ollaan vain tässä samassa laitoksessa, ja vain seurataan sitä prosessia. Toki kulisseissa tehtiin politiikkaa, ja prosessin johtajalla oli omat ongelmansa. Jokin naulitseva tekijä kuitenkin puuttui ja minulta meni aika pitkään katsoa tämä loppuun.

Toinen kausi on ilmeisesti tulossa, ja kyllä minä sen(kin) katson. Ei tämä huono ollut, mutta olisi voinut olla paljon parempikin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti