sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Herra Hakkarainen harrastaa - Linna-teatteri

Melkein unohtui, että käytiinhän me katsomassa tämmöinenkin. Viime vuonna Linna-teatteri tuli kylään mainiolla Tatu ja Patu esityksellään, ja nyt oli vuorossa toinen, lasten kirjallisuuden raskaan sarjan kotimainen, eli Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva "Herra Hakkarainen harrastaa". Vaikka meillä on aika hyvin kirjahyllyssä Maurin kirjoja, niin juuri tämä taitaa puuttua. Ei haittaa, koska juoni on hyvin simppeli. Herra Hakkarainen kävelee unissaan kaiket yöt, ja päivisin ihmettelee miksi on niin väsynyt. Päivisin sitten jutellaan naapureiden kanssa, jotka suosittelevat hänen keksimään itselleen jonkin harrastuksen, jos vaikka sitten uni maittaisi. Uniinhan ne harrastukset tietysti tulevat, ja sitten mennään pitkin kylää unissaan ja harrastetaan yhtä jos toista. Masa Marsun juostessa perässä ja yrittäessä auttaa unissakävelevää ystäväänsä.

Hauska oli, ja juuri sopivan mittainen. Vanhempi pojista (12v) oli siinä rajoilla, että oliko tämä enää hänen juttunsa, mutta nuorempi (8v) tykkäsi kympillä. Pari yleisössä ollutta nappulaa nauroi niin kovasti, että oli lähellä etteivät pudonneet tuolilta. Eiköhän se kerro olennaisen tästä.

Erityismaininta mainiolle hevi(?)-triolle. Niin se yksikin näyttelijä repeytyy kolmeksi, kunhan on mielikuvitusta. Toinen erityismaininta menee Herra Makkaran vauvalle, jolla harrastuksia piisaa, hieman jo liikaakin.

Kiitos Linna-teatteri, tulkaa kylään taas ensi vuonna. Ehkä mä vielä saan nuo pojat mukaan alibeiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti