keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Neflix dokumentteja

TV-sarjat taitavat olla Netflixin se eniten katsottu osa-alue, mutta löytyyhän sieltä muutakin. Kuten esimerkiksi dokumentteja. Katsoin niistä muutaman ja alla lyhyet muistelot.

Trophy Kids


Ai että alkaa verenpaine nousta heti kättelyssä. Dokkarissa seurataan useamman eri perheen, tai siis perheen lapsen, urheilu-uraa. Ammattilaiseksi tekisi mieli, vaikka iän puolesta ei kauheasti vielä kannattaisi tuollaisia juttuja miettiä. Vanhemmilla on epärealistiset odotukset kullannuppunsa mahdollisuuksista, ja palaute on julmaa. Mokaat, ja saat kyllä kuulla siitä. Aivan sama oletko 7v(?) golffari, vai 16v. koripalloilijan alku. Minusta urheilun pitäisi olla, tuossa iässä, kivaa ja näistä lapsista yhdelläkään ei tunnu olevan kivaa. Aivan käsittämättömiä idiootteja, ne vanhemmat siis. Melkein nousen seisomaan ja taputtamaan, kun lopputekstien aikaan selviää, että sen yhden pahimman idiootin poika vihdoin nousi isäänsä vastaan, ja lopetti koko urheiluhömpötyksen. Huh-huh, olipa aikamoista settiä, ja ei pystynyt katsomaan kertaistumalta. Jos on ongelmia alhaisen verenpaineen kanssa, niin tästä siihen lääkettä.


Iris


En ollut koskaan kuullutkaan tämmöisestä muoti-ikonista, kuin Iris Apfel, vaikka rouva on ilmeisesti ollut mukana kuvioissa jo melko pitkään. Ikääkin on ehtinyt mittariin jo 95v. Toisaalta, jos et seuraa jotain alaa, niin aika järisyttäviä siellä pitää tapahtua, että se murtautuisi minun tietoisuuteeni. Iris on taatusti oman elämänsä seppä, tai sankari. Minun vaatimaton mielipiteeni on, että rouvan tyyli on lievästi sanottuna räiskyvä ja värikäs, mutta mikäpä minä olen tämmöisiä arvioimaan. Jos muoti kiinnostaa, niin ihan must katsottava. Minua Iris kiinnosti henkilönä, koska näitä oman tien kulkijoita on aivan liian vähän, oli ala sitten mikä tahansa.


Lo and behold


Werner Herzog tekee myös dokumentteja? Tämä oli minulle uusi tieto, mutta olen joskus herran leffoja ihmetellyt, joten otetaanpa katseluun. Dokumentti yrittää raapia netin koko historin kasaan, sekä kurkistaa sen tulevaisuuteen, käyttäen siihen aivan liian vähän aikaa ja lopputulos ei ole kummoinen. Dokumentin paras anti tulee heti alussa. Pääsemme käymään siellä missä ensimmäisen kerran lähettiin viesti netin ylitse. Kahden yliopiston isot tietokoneet "keskustelivat" keskenään. Käytännössä homma meni niin, että soitettiin puhelimella sinne toiseen yliopistoon, kerrottiin, että "nyt lähetimme merkin L. Tuliko se perille?" jne. Tai no, aika lyhyt puhelu se taisi olla. Silloiselle tietokoneelle moinen ponnistus oli liikaa, ja vastaanottava pää kaatui toisen merkin lähetyksen jälkeen. Siitä se kuitenkin lähti, Arpanet. Tämä dokumentti ei kuitenkaan pääse vauhtiin. Aihe on liian laaja, ja itse jään ihmettelmään mm. miksi Elon Musk saa ruutuaikaa. Ei hän kuulu internetin pioneereihin, vaikka netillä ehkä rahansa tekikin. Suositellaan netin historiasta kiinnostuneille, ja muille teknohörhöille. Hieman tylsä, ja laahaava dokumentti. Olen nähnyt parempiakin netin historiaa valottavia dokkareita. Tai ehkä tämä ei yrittänytkään kertoa netin historiaa, vaan siitä miten se on vaikuttanut meihin kaikkiin? Mene ja tiedä, minusta tämä oli tylsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti