maanantai 28. elokuuta 2017

Valerian and the City of a Thousand Planets

On se hieno, suorastaan häkellyttävän hieno. Suorastaan upea katsoa. Sääli. ettei sisältö yllä ulkoisen näyttävyyden tasolle. Innolla ja kauhulla tätä odotettiin. Traileri oli hyvä. The Beatles pauhasi, ja se oli todella näyttävän näköinen traileri, ja vauhdikas.

Ennen leffaa hehkutin jo mielessäni miten monta Star Wars fania pääsen oikaisemaan, kun he alkavat huutaa mitä kaikkea sieltä SW puolelta on oikein varastettu. Kun me _valistuneet_ tiedämme, että Luukaksen Yrjö se tässä on käynyt var... lainaamassa yhtä sun toista omaan teokseensa Valerian sarjakuvista. Turhaan hehkutin, koska tuskin tämä kauhean hyvin menestyi lippuluukuilla, mikä on todella sääli. Koska jos tämä olisi ollut hitti, olisi tullut jatkoa. Ja se jatko saattaisi osua paremmin maaliin, eikä Sci-Fi leffoja tehdä koskaan liikaa. Nyt en oikein jaksa toivoa semmoista ihmettä, että saataisiin toista Valerian elokuvaa. Eikä pääse oikomaan jonneja, kun ei niistä kukaan mene katsomaan tätä. Sana kiirii.

En tajua edes leffan nimeä. Se kun on suoraan pöllitty sarjakuvasta, mutta ne tapahtumat toisesta. Suomessakin Tuhannen Planeetan Valtakunta, sai uusintapainoksen leffan myötä, mutta kun ne tapahtumat, ne ovat melkein suoraa lainaa Varjojen Lähettiläästä. Niin kerta. Toivottavasti sitä uusintapainosta ostettiin niin paljon, että saataisiin uusintapainokset niistä minulta puuttuvista Valerian albumeista. Oma vika, kun en niitä aikoinaan uutena ostanut, mutta en tosiaankaan maksa 70€ esim. "Elävät Aseet" albumista, niistä toisista puhumattakaan.

Niin joo tämä leffa. Valerianin esittäjä on ihan eksyksissä, Laurelie on vähän parempi. Romanssiakin yritetään ja nolo lienee oikea sana kuvaamaan sitä säätöä. Parasta antia ovat shinguzet, eli ne kärsälliset kauppiaat. Niin ja se pieni otus joka pask... siis monistaa kaiken mitä vaan pystyy syömään. Rihannakin käy kiehnäämässä. En tosin häntä tuntisi ellen olisi asiaa jostain etukäteen lukenut. Juu, en osaa nimetä yhtään hänen biisiään, mutta tiedän kuitenkin kyseessä olevan laulajan, tyytykää siihen. Muutenkin ko. kohtaus on piinallisen pitkä ja pitkitetty, kai sen piti olla eroottinen. Ehkä vika on minussa?

Edit: esittikö tämä Rihanna muutama vuosi sitten MM-futiksen tunnarin? Silloin kun ne pelattiin Etelä-Afrikassa. En tosin enää muista miten se biisi meni, enkä taatusti katso Juutuubista/Googlesta olenko tässä arvailussani edes oikeassa.

Kyllä, ostan tämän aivan varmasti omaan hyllyyn, alennuskorista. Viihdytti jossain määrin, MUTTA kun se olisi voinut olla niin paljon parempi. Nyt Luc oikeasti ryhtiä siihen touhuun, tai sitten keskityt restauroimaan The 5th Elementin. En muistanutkaan miten surkeasti se oli siirretty DVD formaattiin, eikä outo kuvasuhde auttanut asiaa pätkääkään. Jep, katsoin tuonkin uudelleen jokin aika sitten. Juoni rokkasi edelleen kympillä, mutta teräväpiirto-TV toi toteutuksen puutteet kiusallisesti esille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti