sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Lucifer - 1. kausi - Netflix

No hitsi, joskus kannattaa näköjään seurata NetFlixin suosituksia. Opin vasta myöhemmin, että tämä perustuu sarjakuvaan (ja on kuulemma siihen verrattuna ihan paska),. Minusta sarjan kuvaus oli niin hulvaton, että katseluun ja tämähän oli tosi positiivinen yllätys. Suuri osa tästä tosin menee pääosan esittäjän Tom Ellisin piikkiin. Mies on aivan loistava paholaisen roolissaan, ja ottaa siitä kaiken irti. En ole mieheen aikaisemmin törmännyt, mutta pitää kai korjata tuo seikka, jos aikaisempikin tuotanto on näin laadukasta.

Äijä on niin korostetun britti kun voi vain olla, ja heittää (käsikirjoittajan avustuksella) välillä semmoista läppää, että huomaan nauravani ääneen. Miehen rooli on siis itse paholainen, joka kyllästyi helvetin pyörittämiseen ja häippäsi maahan pyörittämään yökerhoa. Parin mutkan jälkeen hänestä tulee poliisin avustava konsultti ja siitähän sitten hupia irtoaakin, kun setvitään esim. paholaisen palvojan murhaa (heh).

Jos nyt haluaa olla kriittinen, niin tämähän on vain kevyttä hömppää, pienillä fantasia-elementeillä höystettynä. Vaikka uskonnon kanssa pelataan, niin sillai kevyesti ja ketään(?) loukkaamatta. Ei siis kannata odottaa syvällisiä pohdiskeluja uskonnosta. Enkä tosiaankaan jaksanut tarkistaa menevätkö sarjan uskonnolliset viittaukset oikein. Ehkä vanhalla kehnolle on jo isossa kirjassa sepostettu sellaiset veljet ja vanhemmat, kuin tässä väitetään, mutta ihan sama minulle. Aivot narikkaan on ainoa oikea lähestymistapa tämmöisiin sarjoihin.

Joku voisi suomentaa tähän perustuvaa sarjakuvaa, niin voisi tsekata miten hyvä se sitten on. Kyllä, osaan lukea sarjakuvani tarvittaessa Englanniksikin, mutta mieluummin tuen suomeksi julkaisua.

Hyvä hyvä, jatkoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti