perjantai 11. toukokuuta 2018

Marvel's The Punisher: Kausi 1 - Netflix

Radiokanavani on Radio-Rock, siitäkin huolimatta, että ne soittaa siellä noin kymmentä biisiä ja vanhoja klassikoita tulee harvakseltaan. Kellon voi melkeinpä laittaa oikeaan aikaan sen perusteella koska tulee joku Metallica, AC/DC, tai Iron Maiden-biisi. Vähän tylsää, saa suositella jotain classic rock/heavy kanavaa, jos joku tietää semmoisen. En mä oikein jaksa näitä nykyisiä bändejä.

Anyway, kanavan korporaatio jakaa myös suoratoistovinkkejä (MA?) aamuisin, ja niistä olen poiminut katseluun tasan nolla kappaletta. Luottamus on siis kohdillaan. Joka tapauksessa Marse kehui tätä jossain yhteydessä, ja kyllähän maustemakkaraan voi näin tärkeässä asiassa luottaa.

Punisher kuuluu Marvelin talliin, ja hänen kai pitäisi olla sitten jonkinlainen supersankari? Jos unohdetaan epäinhimillinen kyky toipua ja kestää pieksemistä, niin se oli ainoa super -ominaisuus, jonka tässä äijässä havaitsin. Ei lennä, kestä luoteja tai näe seinien läpi, eikä kukaan muukaan tee semmoisia tässä sarjassa. En ole lukenut yhtään Punisher sarjakuvaa, ja nopea googletus paljasti, että ei niitä riesaksi asti ole suomeksi edes julkaistu.

Alku on viipyilevä ja tuumaileva, suorastaan unelias. Rankaisija touhuaa omiaan, ja yrittää pysyä pois sieltä, missä tapahtuu, mutta eihän sitä hänelle tietenkään suoda. Ensimmäisissä jaksoissa on melko vähän toimintaa, kun tarinan taustoja rakennetaan, mutta kun Rankaisija lopulta pääsee vauhtiin hitaammallekin katsojalle (Hep!) selviää, mistä lempinimi oikein juontaa.

Ryminää ja räimettä, ilman turhia paineita logiikan pitävyydestä, kunnon toimintapätkä sarjan muodossa. Toiseksi viimeisessä jaksossa meno äityy niin rouheaksi, että huh-huh. Täytyy myöntää, että kun en ollut 100% varma väistääkö kamera kaikkein ällöttävimmät yksityiskohdat viime tipassa, niin minä tein väistöliikkeen, eli vilkuilin sekunnin pari muualle, kun alkoi lähteä lapasesta oikein kunnolla.

Hyvä, mutta todella väkivaltainen, varsinkin loppupuolella. Jos ei tiedä mitä se "graafinen väkivalta" oikein tarkoittaa, niin tämän katsottuasi taatusti tiedät. Ikäsuoritus on syytä ottaa tosissaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti