maanantai 8. huhtikuuta 2019

Io - Netflix

Aah, Dystopia ... paras Sci-fi genre, tai sitten Avaruusooppera. Ei pysty päättämään, ja onko sillä mitään väliäkään. Molemmilla on paikkansa.

Maapallolla menee huonosti. Jotain on mennyt pahasti persiilleen ja kotiplaneettamme tekee kuolemaa. Asiaa ei taustoiteta mitenkään, mutta alaville maille ei ole mitään asiaa. Myrkyllisiä kaasuja on kaikkialla, ja ne eivät tee eroa ihmisten ja muiden elollisten välillä. Kaikki on kuollutta, tai kuolemassa, kasvit mukaanlukien.

Näistä lähtökohdista lienee selvää, että ihmiskunnan rippeet eivät taistele maan pinnalla resursseista tyyliin Mad-Max. Ehei, kaikki ovat lähteneet litomaan, eli siirtyneet Jupiterin kuuhun, Io:n asumaan. Vain muutama tiedemies on jäänyt vielä tekemään tutkimuksia.

Viimeinen raketti Io on kohta lähdössä, ja sitä lähtöä ei ymmärrettävästi kannata missata. Siinäpä lähtökohta tälle elokuvalle. Tätä pienimuotoisemmaksi ei varmaan voi mennä. Käytännössä vain kolme näyttelijää ja pari hassua tapahtumapaikkaa. Minimalistisesta toteutuksesta huolimatta leffa pitää hyvin otteessaan. Eihän tästä juuri mitään voi kertoa ilman, että spoilaa. Katsokaa itse, minä tykkäsin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti