maanantai 8. huhtikuuta 2019

Sunderland till I die - Netflix

Netflix on siitä kiva, että leffojen ja sarjojen lisäksi siellä on dokkareita. Varmaan näin on muillakin suoratoistopalveluilla, mutta kun ei ole niistä kokemusta, niin kehun nyt Netflix näiltä osin. Plussaa siitä, että sinne on ilmestynyt viimeaikoina paljon jalkapalloaiheisia dokkareita.

Sunderland on seura, joka voi oikeasti keulia olevansa vanha. Perustettu 1879, eli tänä vuonna tulee 140 vuotta täyteen. Perinteissä siis piisaa ja kun seura putosi ylimmältä sarjatasolta kaudella 2016-17 oli järkytys lienee lievä sana ilmaisemaan fanien tuntoja.

No, ei tässä mitään tuumasi(?) seuran johto. Noustaan heti takaisin ja palkataan ammattilaiset tekemään dokkari meidän ilmiömäisestä paluusta takaisin Premier Leagueen. Toisin kuitenkin käy, ja hyvän alun jälkeen mennäänkin syöksykierteessä alas ja sukkana putoaminen vielä alempaan sarjaan.

Kaikkea tätä kamerat seuraavat, ja vaikka pääosassa ovatkin manageri, pelaajat ja valmentajat, niin ääneen pääsevät niin kokit, kuin lipunmyyjätkin. Englannin talvi on pitkä, ja Sunderlandin taival on tuskallista, mutta kiehtovaa katsoa. Tämä dokumentti tulee iholle, ja jos kameroilta ehkä onkin pääsy kielletty niihin palavereihin, missä lopulta alkaa päitä putoamaan niin tämän katsomalla saa aika hyvän käsityksen jalkapalloseuran arjesta.

Suosittelen kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Hieman kyllä mietityttää fanien fanaattinen suhtautuminen joukkueeseen. Kyllä sitä suomenkin peleissä joku saattaa suutuspäissään huutaa omillekin erilaisia "kannustushuutoja",  mutta briteissä mennään ihan omalla tasolla tässäkin. Se, että joku tekee pilkkalaulun OMAN joukkueen pelaajia kohtaan, on jotain mikä ei ihan äkkiä mene jakeluun. Tuskin on jalkapalloilijan uran kohokohtia kun kävelee hävityn pelin jälkeen kohti pukukoppia, ja valmiiksi aika paska olo. Kotikatsomon laulaessa joukkueelle kappaletta, jossa todetaan: "you are not worthy for the shirt" ... "et ole tuon paidan arvoinen". Huh, aikamoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti