perjantai 25. syyskuuta 2015

Outcast

Joskus menneisyydessä Nicolas Cage teki hyviä leffoja. Sitten jotain tapahtui, ja pitkään tuntui siltä, että hänen nimi takasi filmin huonouden. Cage varmaankin teki parhaansa, mutta ne leffat vaan olivat niin huonoja, että yksi mies ei riittänyt nostamaan kökköä kokonaisuutta plussan puolelle.

En oikein tiedä mitä odottaa, kun survon herran tähdittämän "Outcast" pätkän koneeseen. Jos tämä on huono, niin toivottavasti sitten oikein kunnon kalkkuna. Aika nopsaan huomaan, että se joka raapusti levykotelon takakannen tekstit, ei ole katsonut itse leffaa, ainakaan kovin tarkasti. Ne mitään kiinalaista kaupunkia siinä alussa valtaa. Joku määrittelemätön lähi-idän kaupunki, jossa tapahtuu kurjia asioita ristiretkeläisten toimesta ja siitä moraalinen krapula. Eikun pakoon omia haamuja (sinne kiinaan), mutta sielläkin tapahtuu kurjia asioita. Tämä on tietysti sankarille oiva tilaisuus hyvittää menneisyyden syntejä ja lunastaa taivaspaikka, tai jotain.

Ihan perusseikkailuhan tämä on. Miekat kalisevat, välillä ratsastetaan ja jouskarillakin ammutaan. Pahiksilla on yhtenäinen musta uniformu ja lopussa paha saa palkkansa. Kunhan sankarit ovat ensin olleet sillai sopivasti alakynnessä. Tietysti niitä hyviksiäkin kuolee, mutta sehän lisää vain draamaa, right? Niin joo, ooppiumiakin käytetään, mutta se on pahasta. Miekkakäden tarkkuus kärsii, eikä se muutenkaan tee sinulle hyvää. Onneksi sankari pääsee tästä pahasta tavasta eroon jne. Voe elämä näitä käsikirjoituksia välillä.

Valitettavasti ei pääse sanomaan, että nyt Cage teki elämänsä roolin, ja tästä se ura lähtee taas nousuun. Keskinkertaisten ja huonojen leffojen jatkumo saa tästä seuraa. Tämä kai putoaa sitten kategoriaan "keskinkertainen". Voisiko Tarantino kirjoittaa herralle roolin johonkin elokuvaansa? Pelastihan hän aikoinaan Travoltankin uran.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti