sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sokeanäkö - Peter Watts

No nyt on suorituspaineita. Tätä kirjaa on hehkutettu arvosteluissa, ja kavereidenkin toimesta. Palkintoja on ropissut jne. Pitikin mennä lukemaan arviot etukäteen. Kirja on kuulemma haastava, mutta palkitseva, sekä kuulemma "kovaa Scifiä". Mitähän sekin mahtaa olla? Ahaa, tieteeseen pohjaavaa tieteiskirjallisuutta. Aivot narikkaan lähestymistapa ei ehkä ole se oikea tämän kirjan kanssa.

Eikun työn alle ja onhan tämä kimuranttia tekstiä. Välillä pitäisi kaivaa sanakirja, että tajuaisi kaikkien sanojen merkityksen, mutta en viitsi. Epäilen, että saisin rampata kaiken aikaa etsimässä selityksiä, jos lähden sille linjalle. Ihan niin kauaa en ajatellut tämän kirjan kanssa painia.


Ei tämä nyt oikein lähtenyt. Varmaan ihan hyvä, taatusti haastava, mutta ei nyt vaan napannut. Olo oli vähän kuin Mulholland Drive elokuvaa katsoessa. Siinäkin pari kertaa tuli tunne, että "no nyt tämä lähtee", ja sitten taas jaariteltiin käsittämättömyyksiä. Ehdottomasti parasta antia olivat kuvaukset, kun ryhmä lähti tutkimaan örkkien alusta.

Minä niin halusin pitää tästä kirjasta, mutta kun ei niin ei. Pitää lukea joskus, parin vuoden päästä, uudemman kerran, jos vaikka sitten hokaisin tämän paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti