keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Black Mass

Sanottakoon nyt heti alkuun, että Johnny Depp on yksi suosikkinäyttelijöistäni. Aika varhaisessa vaiheessa mies tuli huomattua. Nightmare On Elm Street ja Platoon tuli kyllä nähtyä, mutta ei vielä kiinnittänyt huomiota, mutta herran suoritus Cry Baby pätkässä kylläkin. Heti perään Saksikäsi Edward ns, räjäytti pankin.

Jos ollaan täysin rehellisiä, niin aika Deppin ura on aika epätasainen ja parhaimmillaan mies on silloin, kun hän esittää vinksahtaneitä, hulvattomia tyyppejä. Jos mies yrittää tehdä vakavan roolin, niin pieleen tuntuu menevän, lähes aina. Ei oikein ns. lähde. Valitettavasti tämä(kään) leffa ei tuo kaavaan poikkeusta.

Black Mass elokuvassa Deppin esittämä James "Whitey" Bulger on oikea rosvo, ja todella väkivaltainen sellainen. Taatusti vinksahtanut tapaus, mutta tästä hemmosta on hulvattomuus kaukana. En ollut koskaan tästä Bostonin rikolliskuninkaasta kuullutkaan, mutta pikainen vilkaisu Wikipediaan paljasti, että kysessä ei todellakaan ole mikään mukava mies.

Eniten häiritsee se, että Depp on maskeerattu niin vahvasti, että ellen tietäisi hänen olevan Depp, en tunnistaisi. Menee nillittämisen puolelle, mutta mitä järkeä hommata tunnettu näyttelijä pääosaan, jos hänet maskeerataan tunnistamattomaksi?

Elokuvassa ei sinällään ole mitään pielessä. Perusvahvaa tarinankerrontaa, mutta nämä gansteri-kliseet on nähty niin moneen kertaan. Jotenkin tämä jättää vähän puolinaisen olon. Eniten jännityttää ketkä kaikki pääsevät hengestään, ja se nyt ei ihan riitä täyttämään 2h pituista leffaa.

Pitää taas kehua jenkkien taitoa rakentaa eri aikakausia: Elokuvan 70-luvu on mallinnettu todella hienosti ja näköisesti. Kun vertaan elokuvan värimaailmaa omiin 70-luvun valokuviin huomaan, että amerikan vastaava vuosikymmen oli ihan yhtä ruman värinen kuin suomessakin. Kasarikin on leffassa niin räikeän neonvärinen, että silmiin sattuu.

Huomasin katsovani kesken leffan ainakin kerran kelloa, joka ei ole hyvä merkki. Jos pitää rikosleffoista, pitänee tästäkin, mutta tuskin tällä suorituksella Oscareita napsitaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti