perjantai 18. joulukuuta 2015

Jupiter ascending (blu-ray)

Jostain kumman syystä halusin PE illan päätteeksi katsoa huonon elokuvan. Tämä oli helppo valinta, sillä Makuunin ehtymättömästä(?) poistolaarista oli vähän aikaa sitten tarttunut mukaan otsikon leffa, jonka tiesin olevan huono. Taisin aikoinaan tykästyä traileriin ja olin menossa katsomaan tämän isolta kankaalta. Sitten näin arvostelut ja päätin jättää väliin.

Vasta kun elokuva lähtee pyörimään tajuan, että pääosassa on Mila Kunis, joka on minulle tuttu lähinnä "That's 70's show" TV-sarjasta. Hänen leffat on kyllä jääneet joko katsomatta, tai ne eivät ole jättäneet juurikaan muistijälkiä.

Tämä leffa (valitettavasti) jättää muistijäljen, ja huonon sellaisen. Kaunista katsottavaa, efekti-osastolla on pitänyt kiirettä, mutta siihen ne hyvät puolet sitten jäävätkin.

Vaikea uskoa, että samat tyypit saivat aikaan Matrix-trilogian. Tosin siinäkin 1/3 oli timanttia (ensimmäinen osa) ja loput pa.... ei niin hyviä.

Juoni on niin kökkö, että ei ole tosikaan. Leffa on sellainen sillisalaatti, että ei ole moista vähään aikaa tullut vastaan. Kohtauksia toisen perään, mutta aika irtonaista on. Liima joka nitoisi ne yhteen puuttuu ja ei tästä leffaa saa, vaikka kuinka yrittäisi.

Terry Gilliam viittaus huomattu (byrokratia on "kivaa ja hauskaa"). Sekin hierottiin niin tehokkaasti naamariin, että tyhmempikin tajuaa, jos on nähnyt Brazil elokuvan. Ei boonusta, sorry.

Minä maksoin tästä 4€, ja siinä oli 3€ liikaa.

Edit: jos on pakko löytää positiivisia juttuja, niin hääkohtauksessa Jupiterin mekko on ihan kiva, vaikkei kovin käytännöllinen. Kertonee leffasta aika paljon, jos tämmöisiin kiinnittää huomiota? :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti