lauantai 21. tammikuuta 2017

Dirk Gently's Holistic Detective Agency - Netflix

Joskus kauan kauan sitten, viime vuosituhannen puolella, koko viikon kohokohta oli, kun SU iltana radioteatteri esitti kuunnelman "Linnunradan käsikirja liftareille". Silloinen paras kaverini oli sen jotenkin pongannut, sai minutkin raahaamaan takapuoleni radion ääreen ja sehän oli semmoista ilotulitusta, että nuoren pojan maailma ei ollut enää entisellään. Yritimme myydä sarjaa muillekin, mutta en enää muista onnistuiko. Jos ei onnistunut, niin ei ole minulta pois, vaan heiltä.

Sittemmin Douglas Adamsin tuotanto tuli hyvinkin tutuksi. Linnunrata-kirjat tuli luettuna niin suomeksi, kuin englanniksikin, ja kun internet-aika koitti, siinä ei kauaa nokka tuhissut, kun alkuperäinen englantilainen radiokuunnelma löysi tiensä kokoelmiini, ja hetikohta perään löytyi myös suomalainen versio. Kun ette kysele mistä ne aikoinaan löysin, niin minun ei tarvitse valehdella, ja siitä on jo yli 5v (reilusti), ettäs tiedätte.

Koska olen myös harkinnut. että joskus vietän kansainvälistä pyyheliinapäivää, niin minut voi kai luokitella jonkinasteiseksi Douglas Adams faniksi. Heti perään pitää tunnustaa, että Dirk Gentlyn Holistinen etsivätoimisto on se kirja, jonka olen lukenut kai vain kerran. Se nyt vaan on niin, että Adams teki käsikirjallaan niin nappisuorituksen, että etsivätoimisto ei pääse lähellekään.

Muistikuvani kirjasta ovat siis vähintäänkin hatarat, mutta ei se estänyt riemun määrää, kun tämä ilmestyi "Netflix suosittelee sinulle"-listalle. Saman tien katseluun, onhan tässä pääosassa itse Frodo Reppuli, eli Elijah Wood.

Minä niin halusin pitää tästä, ja ajoittain tämä on hyvä. Pieniä hauskoja juttuja siellä sun täällä, mutta aikamoista hapuilua tämä on. Kuten kai se kirjakin mihin tämä pohjautuu. Sarjan holistinen salamurhaaja on kyllä parhautta. Pari ensimmäistä jaksoa tuli katsottua vain siksi, että "kun kerran aloitin", mutta onneksi homma paranee, kun saadaan sarjaa vähän pidemmälle. Tarina jää sen verran pahasti vaiheeseen, että jatkoakin lienee luvassa.

Suositellaan varauksin Adamsin faneille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti