torstai 29. marraskuuta 2018

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset (3D) - Kinopalatsi Kotka

Ensimmäinen oli hauska, vauhdikas ja kaikinpuolin räiskyvä. Tämä sarjan (ilmeisesti kaikkiaan 5 leffaa tulossa) toinen osa, ei ole.

Maailma on se sama, mikä on miljoonille lukijoille tullut tutuksi Harry Potter kirjojen, ja elokuvien kautta. Nämä vain sijoittuvat aikaan ennen Potteria, ja kai (en ole tarkistanut) näissä selitetään/pohjustetaan muutenkin niitä tapahtumia, mistä ne Potterit sitten lähtevät liikkeelle.

Niin, se hauskuus. Sitä on alussa, mutta sitten leffa sukeltaa äkkiä ja pyytämättä ns. syviin vesiin. Velhomaailmassa kaikki on menossa kohti sitä itseään, joten kyllä tuon jotenkin ymmärtää, mutta silti olisin kaivannut sitä ensimmäisen osan huumoria enemmän. Toinen juttu on se, että aika montaa juonenpätkää seurataan yhtä aikaa. Sekavaa ja toivottavasti tämä paketti saadaan nippuun, eikä se ainakaan leviä lisää seuraavassa osassa.

Alkaa hauskasti, mutta vakavoituu sitten todella nopeasti ja oikeastaan koko leffa pohjustaa seuraavaa osaa. Jos tykkää pongailla juttuja, joita tulee myöhemmin HP leffoissa vastaan, niin siihen tämä on oikein mainio harjoitus.  Kuten esim. viisastenkivi, no nyt ma spoilasin. Sorry.

Johnny Deppin palkkaaminen tähän leffan sai kai aikaiseksi jonkinlaisen myrskyn johonkin kuplaan, mutta ihan sama minulle. Johnny tekee perusvarman, ja (minusta) oikeastaan aika tylsänkin suorituksen. Ehkä hän pääsee jatkossa enemmän irti, kunhan nyt ei ihan merirosvoksi pistä koko hommaa.

Komea katsoa, ehkä piikkuriikkisen liian pitkä, mutta ihan jees viihdettä. Löytää varmaankin tiensä myös omaan hyllyyn, sitten joskus, mutta vasta ale-laarista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti