torstai 29. marraskuuta 2018

Marvel's Daredevil - kaudet 1-3 - Netflix

Supersankarit, pah ja pöh (poislukien Batman) ovat aina siinä kintaalla, että jaksanko innostua vaiko en. Kyllähän niiden parissa viihtyy, mutta eipä tuo minua kauheasti hätkäytä, jos joku niistä loppuisi ilmestymästä kokonaan (sarjakuva), tai uusia leffoja ei enää tehtäisi.

Tämä siis taustaksi, kun kerron miten löysin tämän sarjan: Twitteristä. Siellä oma keinotekoinen somekuplani alkoi pörisemään, kun kolmas kausi tärähti suoratoistopalveluun. Yleensä samalla vielä siteerattiin isoa kirjaa, joka ei tosiaankaan kuulu minun lukemistooni, mutta kyllähän sieltä irtoaa komeankuuloisia one-linereita. Päätin ottaa selvää ... asiasta.

Kun en tiedä hahmon taustoja, niin ensimmäinen kausi menee lähinnä ihmetellessä. Haen lisätietoja netin kautta. Suomenkielisen Wikipedian artikkeli aiheesta on muuten niin kömpelö, että on jo lähes hellyyttävä. Vastaavasti eng-kielinen vastineensa on niin perusteellinen, että mieli tekisi huutaa "Nörtti! Hanki elämä!", mutta maltan mieleni. Pääsen jotenkuten kärryille, ja tajuan, että ensimmäinen kausi (loogisesti) pohjustaa hahmon kehitystä ja hyvä niin, koska eihän tästä muuten varmaan mitään tajuaisi. En tiedä (enkä viitsi selvittää) onko sarjan pahis Wilson Fisk keksitty vain tätä sarjaa varten, vai onko hän mukana sarjakuvassakin. Hän kuitenkin on lopulta koko touhun primus motor. Kunnon pahis, pukeutuu valkoiseen ja ei kaihda keinoja saavuttaakseen tavoitteensa. Joka sitten ensimmäisen kauden päätteeksi päätyy tiilenpäitä lukemaan. Eka kausi; ihan jees lämmittelyä, mutta ilman Wilsonia .... plääh.

Tämä onkin sitten toisen kauden ehkä pahin kompastuskivi. Fisk on linnassa, eikä hänelle suoda ruutuaikaa kuin muutamassa jaksossa, höh. Ei lähde, ei vaikka kuinka mennään pitkin poikin Nykiä ja ollaan siitä huolissaan. Tuleehan siitä tietysti rokkii, rollii ja rokettirollii, kun toinen Marvel-hahmo Punisher astuu kuvioihin ja hahmot ovat tietysti heti törmäyskurssilla. Toinen on jonkinsortin pasifitsi ja se toinen ... no ei ole. Kaikki Punisherinsa tuntevat, että äijää kaatuu, sekä se kuuluisa tanner tömisee, kun tämä hahmo pistää ranttaliksi. Ja jos joku jää henkiin Punisherin käsissä, se on joko kiireessä tapahtunut vahinko (joka taatusti paikataan myöhemmin), tai herra haluaa lähettää viestin. Paljon viittauksia ja vihjauksia tulevaan superpahaan, romanssintynkiä, mutta ei tää ny oikein lähtenyt. Se Elektrakin pistetään odottamaan aikoja parempia. Tuliko siitä muuten nyt sitten pahis?

Kolmannella kaudella Wilson Fisk tekee paluun, ja millaisen. Äijä on kuin kaiken edeltään tuhoava luonnonvoima, mihin mikään ei pysty, ei edes Daredevil. DD joutuu todella ahtaalle, kunnnes se akilleen kantapää löytyy (ette ikinä arvaa mikä se on? Alkaa n-kirjaimella), ja äijä saadaan tiilenpäitä lukemaan uudemman kerran. Sarjan nimi saattaa olla Daredevil, mutta kyllä Wilson Fisk oli minulle se syy, miksi ahmin kolmannen kauden.

Vaikka tässä sarjassa katolinen kirkko onkin jonkinlaisessa roolissa, niin en kyllä sarjan katsottuani ymmärrä niitä raamatun lainauksia, millä tätä hypetettiin. DD ei niitä viljele, eikä kukaan muukaan hahmoista. Ehkä niitä käytetään enemmän siinä sarjakuvassa? Mene ja tiedä. Luen, jos sattuu kohdalle, mutta en lähde vartavasten metsästämään.

Ihan oli hyvää viihdettä. En jää odottamaan jatkoa jalat ristissä, mutta taatusti katson sen, kun joskus tulee tarjolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti