keskiviikko 5. elokuuta 2015

A. Ankan taskukirjat 421 ja 427

Matkalla pohjoiseen ja takaisin iskee helposti autokuolema. Minulla oli viime viikolla "tapettavana" aika monta kilometriä ja päivän lööpit oli nopeaan luettu. Kotimatkalle piti keksiä jotain, joten nappasin jollakin pysähdyksellä pari Aku Ankan taskukirjaa mukaan.

Yritin osua sellaisiin, joita ei vielä löydy hyllystä ja taisi siinä onnistuakin. Jälkikasvu nimittäin lukee näitä aivan yhtä tohkeissaan, kuin minä aikoinaan samanikäisenä, joten olemme ostaneet näitä aina silloin tällöin. Sekä uutena, että divareista. Tämä taitaa olla jo kolmas kerta kun ylipäätään kasaan taskukirjoja. Toivottavasti myös viimeinen.
Kyllähän nämä luki ajankuluksi lävitse, ainakin sen kerran. Positiivisia yllätyksiäkin tuli. Paikoitellen juonta vietiin eteenpäin kuin "oikeissa" sarjakuvissa, eikä kaikkea alleviivattu ja selitetty puhki. Hienoa, tällaista lisää. Positiivista oli myös se, että nykyään näköjään joka tarinalle on kerrottu sekä piirtäjä, että käsikirjoittaja. Ei näistä ainakaan uusia klassikkotarinoita löytynyt, mutta täyttivät tarkoituksensa, kun ajettiin läpi suomen ihan sieltä käsivarresta asti.

Ainoa tarina joka jäi edes jotenkin mieleen oli "Mikki Hiiri ja suuri hiekka-aava" (427), vaikka vähemmän yllättävästi arvasin loppuratkaisun :-)

Eli ei Carl Barks ainesta, mutta ihan hyvää ajankulua yhtä kaikki.

Kuvat napattu AkuAnkka.fi kaupasta, kävi nopeammin kuin ottaa kuvat itse. Sitäpaitsi tätä kirjoittaessa esikoinen lukee näistä toista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti