maanantai 31. elokuuta 2015

Watch Dogs - PS3

Tätä peliä ilmeisesti hypetettiin ennakkoon niin paljon tekijöiden toimesta, että pettymys sen julkaisun jälkeen oli normaalia suurempi. Törmäsin yhteen arvioon, jossa luki tylysti, että "meitä on petetty". Koska en juurikaan seuraa pelimaailmaa, niin kaikki tämä ennakkohehkutus meni minulta tyystin ohitse. Ehkä parempi niin, koska ei tämä nyt huonokaan ole.

Peli tarttui mukaan alennusmyynnistä, ja nyt se tuli iltapuhteina pelattua läpi. Pääjuoni siis, sivutehtäviä yms. on vielä tahkoamatta vaikka kuinka monta. Genre taitaa olla ns. vapaa hiekkalaatikko, joka on tuttu mm. GTA- ja Far Cyr sarjasta. Genre josta pidän kovasti.

Tätä peliä minä aluksi vihasin, tai en ainakaan pitänyt siitä paljon. Syynä oli kontrollit, jotka oli "sotkettu". Toisin sanoen, nappulat eivät olleet aivan samassa järjestyksessä, kuin esim. Far Cry nelosessa, jonka olen viimeksi pelannut läpi. Jos jossain valikossa on mahdollisuus säätää ohjaimet mieleiseksi, minä en sitä huomannut ja/tai viitsinyt kaivaa esille. Alku oli siis melkoista räpellystä, kun yritin esim. näplätä inventaariota ja vetäisin hirmuisen tykin esille keskellä väkijoukkoa, ja sitten mentiin karkuun poliiseja.

Toinen mitä vihasin oli se, että joku toinen pelaaja saattoi livahtaa sotkemaan minun peliä kesken kaiken. Arvosteluissa tätä ominaisuutta on hehkutettu, mutta minua ei naurattanut yhtään, kun kesken tehtävää joku pälli tuli ja sotki koko paketin. Sellaisessa vaiheessa, että en ollut vielä oppinut mistä kohtaa ohjainta löytyy ammu- ja juokse-toiminnot. Kävelin siinä kohtaa ADSL modeemille ja katkaisin internet-yhteyden suutuspäissäni. Siitä sai mokoma, häh-hää. Seuraavaksi blokkasin koko mahdollisuuden pois pelistä. Minä pelaan yksin, niin kerta.

Sitten kun opin ohjaimen toiminnot alkoi lyyti kirjoittamaan. Juoni oli perushuttua, hakkerointi puuduttavaa ja sivutehtävistä hauskinta oli jengien piilopaikkojen putsaaminen. Eniten otti päähän tehtävienannoissa, kun lukee, että "taltuta" joku tyyppi. Ei siis mitään tietoa saako sen tyypin listiä (helppoa), vai pitääkö päästä tappituntumaan ja mäiskiä jousipampulla sairaalakuntoon (vaikeaa). Piti aina kokeilla, mikä oli sallittua.

Tykkäsin, vaikkei tämä mitään uutta genreen tuonutkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti