sunnuntai 23. elokuuta 2015

Lovejoy - Kausi 1

Eilen illalla sain ensimmäisen Lovejoyn tuotantokauden katsottua loppuun ja nämähän ovat vieläkin oikein mukavaa viihdettä. Pikkuhuijari Lovejoy puuhastelee jollakin, tuntemattomaksi jääväksi. paikkakunnalla, vaihtelevalla menestyksellä. Vaikka meno ei aina olekaan täysin rehellistä, niin päähenkilöllä on moraali ja sydän kohdillaan. Sivuhahmotkin kaikkine kliseineen täyttävät paikkansa. On juoppo asiantuntija, nuori (tyhmä?) apulainen joka on hevidiggari, ilkeä rikas vuokra-isäntä ja tietysti kun briteissä ollaan, lady, joka usein saa viimeisen sanan. Ain't that nice?

Sarjassa tulee paljon pikkutietoa historiasta ja en jaksanut guuglettaa kuin pari juttua. Ainakin ne, mitkä tarkistin, pitivät suurinpiirtein paikkansa, sikäli kun Wikipediaan voi luottaa. Taustatiimi lienee tehnyt tutkimustyönsä. En silti lähtisi kehuskelemaan tästä sarjasta opitulla historian/antiikin "osaamisella".

Sarja on myös kestänyt aikaa, ehkäpä juurikin aiheensa takia. Mitä nyt välillä ajankuva hymyilyttää valtavan kokoisine "kännyköineen", 80-luvun vaatteineen jne.

Ainoastaan Lovejoyn kaksi ensimmäistä tuotantokautta on julkaistu DVD-muodossa suomitekstein. Kaikki jaksot kuitenkin löytyvät tätä kirjoittaessa YLE-areenasta, joten kipin kapin sinne, jos sarja kiinnostaa. Kiitokset Yleisradiolle uusinnasta, jos loppuja kausia ei saada koskaan levylle suomiteksteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti