maanantai 23. marraskuuta 2015

Cloud Atlas - Pilvikartasto

No nyt on sekavaa settiä tarjolla. Jos et aikoinaan pysynyt Pulp-Fictionin poukkoilevassa tarinassa mukana, niin vihaat tätä jo lähtökohtaisesti. Tässä nimittäin seurataan peräti kuutta kertomusta yhtäaikaa. Suurin osa menneisyyden juttuja ja hyvinkin erilaisia teemoja: orjuutta, hämärää energiapolitiikkaa ja mitähän vielä. Pari tarinaa menee tulevaisuudessa ja molemmat aika lohduttomia visioita. Kai niillä kaikilla tarinoilla on jokin yhteinen nimittäjä, mutta ei sitä ainakaan hierota naamaan.

Kunnianhimoinen leffa, siitä ei ole epäilystäkään. Useampi ohjaaja ja pituuttakin piisaa likemmäs kolme tuntia. Mitä luin arvosteluja, niin herättänyt todella ristiriitaisia tunteita. Osan mielestä mestariteos ja toisten mielipide, että hirveetä paskaa.

Itse olen kahden vaiheilla. Tai siis, ei tämä minusta huono ollut, mutta potentiaalia oli niin paljon parempaankin. Nyt jäi vähän tilkkutäkkimäinen olo. Osa tarinoista oli mielestäni tosi hyviä, ja osa taas ei niinkään. Hauskinta oli ehkä pongailla näyttelijöitä eri maskien alta. Varsinkin Tom Hanks oli onnistuttu maskeeraamaan niin hyvin, että ei meinannut aluksi tunnistaa koko äijää.

Suurimmassa osassa tarinoita oli joko onnellinen loppu, tai ainakin optimistinen. Parissa tarinassa päähenkilö sitten kuoli, että saatiin draamaa. En tiedä uskaltaako tätä suositella kenellekään, ihan vaan pituudenkin puolesta.

Taisin löytää tämän R-kioskin poistolaarista. Hintaa kertyi peräti 2.5€, kun kympillä sai neljä leffaa. Minusta hyvä leffa, mutta varauksin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti