tiistai 10. marraskuuta 2015

Viikonlopun leffaputki

Pidin leffaputken jo itseasiassa viikko sitten ja en mä tiedä oliko se edes oikea putki. Neljä leffaa tuli vuokrattua ja kun niistä oli kerran maksettu, niin pitihän ne myös katsoa. Tosi lyhyet mielipiteet niistä alla (katselujärjestyksessä):

Mad Max - Fury road
Myönnetään, että olin epäluuloinen tämän suhteen. Vaikka esim. se eka alkuperäinen Mad Max ei ole (mielestäni) oikein kestänyt aikaa, niin muuten rima on aika korkealla. Epäilin turhaan. tämä on hyvä leffa. Apokalyptista meininkiä, tuomiopäivän jälkeisiä autoja, vahvoja naisia, ympäristöteemaa ja ehkä kaikkien aikojen pähein sähkökitara. Mahtaa Mötley Crüen jätkiä ottaa päähän, kun eivät itse keksineet moista.


Insurgent - Kapinallinen
Siinä missä Mad Max onnistuu dystopian yms. kuvauksessa hienosti, tämä teineille(?) suunnattu räpellys menee kiveen, että heilahtaa. Ei oikeasti jaksa tämmöisiä pökkelöitä. Tämä on kuulemma kirjana ihan hyvä, joten ehkä luen sen joskus. Mitä lyödään vetoa, että trilogian päätöskirjasta tehdään kaksi leffaa? Kaikki ontuu, siis ihan kaikki. Miljöö ei ole uskottava, näyttelijät ovat kaikki kuin seipään nielleitä jne.


Ex Machina
No nyt on jotain ihan muuta. Sci-fi:ä, mutta pienimuotoista sellaista. Ulkokuvat on ilmeisesti kuvattu norjan hulppeissa maisemissa ja kyllähän niitä kelpaa esitellä. Leffa on rauhallinen, tapahtumat etenevät verkkaisesti, mutta silti tämä naulitsee paikoilleen. Toisen ylläreistä arvasin ja toista en. Se toinen jäi arvaamatta varmaankin sen vuoksi, että kai minä kuvittelin tämän(kin) tottelevan robotiikan lakeja by Asimov. Siksi, että se nyt on vaan loogista ja nämä tyypit olivat nörttejä = loogisia. Olin väärässä, mutta katsokaa itse.


Avengers age of Ultron
Scarlet Johansson, tarvitseeko sanoa muuta? No ei oikeesti, en minä tunnistaisi häntä vaikka tulisi vastaan Kotkan kaduilla. Näitä Marvel sarjakuvaleffoja tulee nykyään niin liukuhihnalta, että ei pysy perässä. Pisteet kovasta yrityksestä, mutta kyllä DC Comics on silti parempi. One word: Batman.

Niin joo tämä leffa? Iron Man by Robert Jr. on aina hyvä. Takuuvarmaa toimintaa ja hienoja efektejä. Stan Lee tekee ehkä parhaan cameonsa ikinä: Excelcior! sille. Ihan hyvää viihdettä, ei siinä mitään, mutta ei klassikkoainesta. Tekoälyn (eli sen Ultronin) kiukuttelu ja ylireagointi nauratti ihan oikeasti, joten siitä plussaa.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti