torstai 19. marraskuuta 2015

Tomorrowland A World Beyond

George Clooney ei ole oikein koskaan kuulunut suosikkeihini. Ei hänen leffoissa ole mitään varsinaisesti pielessä, mutta en ole yhtään leffaa hankkinut sen vuoksi, että Clooney on siinä. Yksi mahtava täysosuma hänellä on plakkarissaan: Voi veljet, missä lienet. Nyt kuitenkin runta... eikun "arvostellaan" tämä pätkä.

Hugh Laurie on aina plussaa (varsinkin pahiksena), ja etenkin nuorta tyttö-robottia (ei se ollut robotti, vaan jotain paljon hienompaa, en nyt vaan muista mitä) esittävää Raffey Cassidia täytynee pitää silmällä. Muuten aika tasapaksua näyttelemisen osalta. No joo, Clooney osaa kyllä näytellä todella hyvin äkäistä, siitäkin plussaa.

Lisää plussaa FBI miehiltä näyttäviltä roboteilta, joilla on niin leveät pepsodent-hymyt, että väkisinkin alkoi naurattamaan. Eifel-tornin pitäminen antennina/laukaisu-alustana oli nokkelaa, eli plussaa. Sattumalta juuri edellisenä päivänä olin lukenut Eifel tornissa olevasta asunnosta, ja sitten leffassa vierailtiin siellä. Tai ainakin hyvin samannäköisessä lavasteessa. Annetaan siitäkin plussa, vaikkei leffaan suoraan liitykään.

Siinä ne plussat jotka tulivat mieleen. Efektit oli ihan jees, mutta onhan näitä nähty. Semmoisen uima-altaan mikä leffassa näkyy joku voisi kyllä oikeasti kehittää. Se oli nokkela keksintö. Taisi kyllä uhmata painovoimaa, ja paria muutakin fysiikan lakia, mutta joku voisi silti keksiä miten semmoisen voi rakentaa oikeastikin. Riittääkö syyksi, että mä haluun?

En tainnut olla tämän leffan kohdeyleisöä, tai sitten olin vaan kriittisellä tuulella. Ihan OK, ei huonokaan, mutta juonessa oli niin paljon typeryyksiä, että oikeasti häiritsivät.

Kuten vaikkapa:

  • Sinne tulevaisuuden maailmaan/kaupunkiin pääsee alussa "tutustumaan" koskettamalla pinssiä, mutta se on vain suoraan silmiin tulevaa filmiä. Eli jos oikeassa maailmassa kävelee päin seinää, niin nenään sattuu. Koska oikeasti olet fyysisesti himassa, tai missä nyt oletkaan. Et ole "siellä", se mitä näet on vain tosi oikean tuntuinen nauhoite. Kummasti tämä rajoite poistuu heti, kun kikkailemalla pääseekin kaupunkiin asti.
  • Miksi vaivautua jahdata toista tappomielessä, jos maailma on muutenkin loppumassa vajaan 2kk päästä? Varsinkin kun sivussa tulee sitä "collataral damagea". Hmm, jo toinen leffa putkeen jossa (ihmisten rakentamat) robotit listivät ihmisiä. Se siitä Asimovin robotiikan laista sitten. 
olihan niitä muitakin, mutta nuo kaksi häiritsivät eniten. Ihan hyvää kertakäyttöviihdettä, ja ainakin testiyleisöön kuuluneeseen 11 vuotiaaseen leffa putosi ihan eri lailla, kuin allekirjoittaneeseen.

Aaah, yksi plussa tuli vielä mieleen: alun 50-luvun miljöö oli uskottavan oloinen. Tosin luulisin, että tuon aikakauden luominen on isoille studioille jenkeissä ihan rutiinia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti