maanantai 22. helmikuuta 2016

Breaking Bad - Kaudet 1-3

Oho, onpas jäänyt aikoinaan hyvä TV-sarja katsomatta. Toisaalta, nyt kun se on levyinä omassa hyllyssä (Netflix? Ikinä kuullutkaan?), niin voi katsoa niin monta jaksoa putkeen, kuin pystyy/ehtii. Ei tarvitse aina viikkoa odottaa seuraavaa jaksoa. Hyvä niin, koska tämä koukuttaa, ja pahasti.

Viisikymppisen Walter Whiten matka ylipätevästä kemianopettajasta huumeparoniksi on ehkä parasta televisiota pitkään aikaan. En nyt vielä mene julistamaan, että paras sarja ikinä, mutta kyllä tällä TOP 10 listalle, tai sitäkin paremmalle sijalle pääsee, että heilahtaa.

En ole alan asiantuntija, mutta kyllä tämä aika realistiselta maallikon silmiin näyttää. Kaikkine hönöilyineen päivineen, Sekaan mahtuu myös kohtia, jotka eivät oikein vakuuta. Varsinkin huumepoliisina toimiva lankomies saadaan pari kertaa kannoilta niin tökerösti, että olisivat voineet vähän enemmän fundeerata tuotantotiimissä, miten homma ratkaistaan. Lisäksi en kyllä keksi mitään syytä miksi sitä Jesseä pitää raahata mukana. The pomo on ihan oikeassa, että sellaiseen työntekijään joka syö kuormasta, siis tässä tapauksessa napsii huumeita. ei voi luottaa. Walter on useamman kuin kerran kusessa Jessen takia. Se pentu ei vaan opi, vaan mokaa kerta toisensa jälkeen. Ai niin, draaman takia, siksi se tohelo pitää roudata mukana. Tämä oli TV-sarja, unohtui, hups. Oikeassa elämässä Walter olisi jättänyt J:n sinne narkkiluolaan mätänemään, sen sijaan, että lähtee henkilökohtaiselle pelastusretkelle.

Jos pitää vielä jostain mussuttaa, niin Walterin kehitysvammaisen pojan rooli jää vähän hämäräksi. Vaikuttaa siltä, että tyypistä tuli käsikirjoittajillekin pieni rasite, niin vähän häntä näkyy 3. kaudella.

Kolmanteen kauteen asti Walter vielä jotenkin pystyi selittämään itselleen tekosensa, mutta saa nähdä mihin suuntaan homma vinksahtaa, kun se syöpäkin tuli selätettyä, ollaan työsuhteessa huume-paronille ja alkaa tulemaan ruumiita lähes sarjatuotantona.

Todella hyvä sarja, mutta ei tästä kannata uravinkkejä ottaa. Spin-off "Better Call Saul" pitää kai sekin tsekata jossain välissä. Kunhan tulee vastaan riittävän edullisesti.

Hitsi, vika kausi puuttuu hyllystä, ja nelonen on jo työn alla. Saa myydä kauden 5 minulle edullisesti, jos omistaa joutilaan yksilön :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti