sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lastenteatterin kolmiottelu

Puoleen vuoteen mahtuu paljon. Esimerkiksi kolme kertaa lasten kanssa teatterissa. Tai neljä, ehkä se Puluboi mahtuu kanssa tähän puoleen vuoteen. Oli miten oli, nyt muistellaan tosi lyhyesti niitä kolmea muuta lastenteatteria, missä tuli käyty. Tai siis niitä käyntejä, missä minä olin mukana. Ihan kaikissa, esim. "Me Rosvoloissa" (Lahti) en ollut mukana.

Ihan ekana, ja koska kolmiottelu, kolmannella sijalla.

Kuopion Kaupunginteatteri: Ihmemaa OZ. 
Ensimmäinen kontaktini Kuopion Kaupunginteatteriin ja ei huono avaus. Tarina on varmaankin kaikille tuttu, ja tämä versio ns. kunnioittaa alkuperäistä. Eli ei lähde keksimään omiaan, vaan seuraa alkuperäistä tarinaa hyvinkin tarkasti. Nykyaikaa on yritetty tuoda mukaan 3D-osiolla, joka minusta oli turha. Ipanat tykkäsivät, minustakin oli ihan hyvä ja improvisaatiotakin nähtiin, kun kesken kaiken itse Taikuri Ozilta putosi viikset. Pronsssia Kuopioon.
Kotkan Kaupunginteatteri: Taikatalvi
Minä olen ihan ummikko mitä tulee muumeihin. Ne nyt vaan eivät kuulu minun lapsuuteeni. Olenko jäänyt jostain paitsi? En tiedä, mutta tämä oli ihan hyvä. Nukketeatterin ja "oikean" teatterin risteytys toimii. Kotkan Kaupunginteatteri tekee mielestäni todella laadukasta lastenteatteria. Ihan "Viirun ja Pesosen Joulu" kaltaiseen ilotulitukseen ei päästä, mutta toisaalta tämä ei edes ole sellainen näytelmä. Hidas ja pohdiskeleva, varmaan aika muumimainen pätkä. Lapsista tämä oli hyvä, joten turha kai minunkaan on änkyröidä vastaan. Hopeaa Kotkaan.
Turun Linnateatteri: Tatu ja Patu pihalla
Onneksi Linnateatteri tuli kylään Kotkaan, koska tämä oli todella hyvä. Lyhyt, mutta hyvä. Sai nauraa maha kippurassa ja usein jopa samaan aikaan kun lapset. Juuri tämä Tatu ja Patu kirja puuttuu meidän hyllystä, mutta ehkä tämä puute tulee jossain vaiheessa paikattua. Se biisi "yhdeksän tapaa" jää soimaan päähän ja olinko ainoa joka huomasi miten ruohon korset pyörivät yhdessä kohtaa tasseleina? Näyttelijät Sami Markus ja Jaakko Loukkola heittäytyvät ihan kympillä ja naurua on turha pidätellä, ei onnistu. Läps, ja kirkas voitti Turkuun. Jos taso on tätä, niin tulkaahan toistekin käymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti