keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kunnon Dinosaurus

Käytiin koko perheen voimalla leffassa katsomassa Pixarin uusin. Leffan idea on yksinkertaisesti se, että mitä jos dinot tappanut meteoriitti olisikin mennyt ohi? No, tämän mukaan ihmiset olisivat kyllä ilmestyneet maisemiin, mutta enemmän jonkinlaisina koira-otuksina. Siis käytökseltään. Dinosaurukset ovat edelleen hallitseva laji, ja ainoat jotka puhuvat tässä elokuvassa. Ihmisille jää kommunikointivälineeksi ulvominen ja muriseminen. Se siitä tarttumapeukalon tuomasta edusta.

No joo, lapsille tehty leffahan tämä on, joten heittäydytään nyt mukaan, vaikka aluksi tuo kyllä häiritsee. Outoa.

Teknisesti tämä on aika huikea. Joskus 90-luvulla, kun tietokoneiden kehitys alkoi todenteolla, myös kotona pystyi kokeilemaan renderöintiä. Animaatioon ei potku riittänyt, tai sitten piti olla todella kärsivällinen, mutta yksittäisiä photo-realistisia kuvia pystyi tekemään itsekin. Juttelin silloin yhden animaattorin kanssa ja hän kertoi, että realistisen veden tekeminen on  vaikeaa. Piti olla supertietokone käytössä ja silti jälki ei välttämättä ollut kovin hyvä. Etenkin sateen tekeminen oli kuulemma todella haastavaa.

Niin ne ajat muuttuvat ja kehitys kehittyy, sillä tässä leffassa sitä vettä piisaa, ja monenlaista. On sadetta, koskea, putousta jne. Se on myös erittäin realistisen näköistä. Muutamassa kohdassa kamera kuvasi taivasta puiden välistä, niin mietin, että "jos en tietäisi, menisi ihan täydestä, enkä tajuaisi noiden olevan tietokoneella tehdyt". Ulkoisesti asiat ovat siis kunnossa, mutta leffan juoni ei rullaa yhtä komeasti, kuin maisemat. En ole edellistä Pixarin tuotosta "Mielen Sopukoissa" nähnyt, ja se oli kuulemma täysosuma. Ei tule toista putkeen, sorry.

Myönnetään, että T-Rexit karjapaimenina oli kyllä niin överix veto, että väkisinkin nauratti. Lisäksi tässä oli taatusti kaikkien aikojen paras viittaus"whack the mole" pelin suuntaan. Yksittäiset vitsit toimivat, mutta kokonaisuus vähän ontui.

Ei tämä huono ole, mutta jää vähän puolitiehen. Lopussa oli kai yritys saada silmäkulmat kostumaan, mutta ei osunut. Olenpas minä nyt kyyninen :-) Lapset tykkäsivät, ja kyllä tämä minultakin hyväksynnän saa, mutta olisi voinut olla parempikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti