lauantai 13. helmikuuta 2016

Kuolema: Elämisen kallis hinta - Neil Gaiman

Pidin taukoa sarjakuvista monta vuotta, noin vuosikymmenen (ja vähän päälle). Tuli opiskelua, "uran luonti", perhe jne. Se normaali setti, tiedätte varmaan. Kun pikkuhiljaa kiinnostus aiheeseen palasi, niin oli aika typertynyt olo, kun tajusi miten monta hienoa albumia kaikkina niinä vuosina oli julkaistu. Kuten tämä Suomalaisen Kirjakaupan poistohyllystä (9,95€) löytynyt Neil Gaimanin Kuolemasta kertovien tarinoiden kokooma-albumi.

RW-kustannuksen julkaisema Sandman on minulla hyllyssä, mutta vielä kesken, se eka kirja laahaa, mutta tässä on eri meininki. Kuolema kuvataan pitkissä tarinoissa viehättävänä goottityttönä, eihän tämä voi mennä pieleen. Eikä menekään. Tarina kulkee, kuvat ovat kauniita ja boonuksena monta sivua eri taiteilijoiden näkemyksiä siitä, miltä kuolema voisi näyttää. Kirjassa on kaksi pidempää tarinaa, ja kolme lyhäriä. Tykkäsin kirjan avaavasta tarinasta eniten, ja se kirjan päättävä lyhäri pisti väkisinkin suupielet virneeseen. Ihan vaan aiheen takia. On meinaan aika suorapuheinen valistus sukupuolitaudeista. Voin vain kuvitella millaisen reaktion se on aikoinaan jenkkilukijoissa aiheuttanut.

Jos kiinnostaa, niin kipin kapin Kotkan Suomalaiseen kirjajauppaan, sinne jäi näitä vielä muutama kappale (kolme muistaakseni).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti