perjantai 19. helmikuuta 2016

Leffaputken tapainen

Lapset viikonlopun partioleirillä = joutilasta aikaa vaimon kanssa = leffoja koneeseen. Ei nyt ihan non-stoppina, mutta aika monta ehdittiin kuitenkin katsoa. Tässä lyhyet muistelot, kun vielä jotain niistä muistaa.

Viikossa aikuiseksi
Pelottavinta tässä leffassa on se, että tällaisia aikuisten "kasvamisleirejä" on taatusti olemassa. Heti toiseksi pelottavinta on se, että niihin on todennäköisesti tulijoita. Leffassa siis joukko ihmisiä lähtee aikuisten leirille saareen viikoksi. Kaikki etsivät elämäänsä jotain, ja jotkut ovat vahingossa ihan väärällä leirillä. On rokkistarbaa, miljonääri kommaria, transvestiitti joka löytää itsensä jne. Vähän liiankin sekalainen seurakunta, suorastaan väkisin väännetyn ha-ha-hauskaa yritetty tehdä.

Näyttelijöiden puolesta ihan hyvä kattaus, mutta tarinaan olisi voinut panostaa. Jotkin hahmot toimivat paremmin kuin toiset, ja sama pätee yksittäisiin vitseihin. Kokonaisuus ei sitten toimi ihan yhtä hyvin. Olisin varmaan ollut ihan tyytyväinen jos olisin käynyt katsomassa tämän isolta näytöltä, omalla rahalla, mutta tuskin olisin ostanut omakseni jälkikäteen. Nyt ostin, kun halvalla sai, taas sieltä Makuunin poistolaarista.


Labyrintti
Kirja toimi ja sen lukemiseen ei muistaakseni montaa iltaa mennyt. aivan sama jos oli nuorisolle suunnattu. Nyt sitten aika katsastaa elokuvatulkinta samasta aiheesta. Ei ole kovinkaan suuri yllätys, että juonta on karsittu kovalla kädellä, mutta olennaiset on mukana. Oikeastaan labyrintin ratkaisu on paljon loogisempi kuin kirjassa. Muistan lukeneeni sen kohdan, missä lopulta se koodi valkenee pariin kertaan, ennen kuin hokasin. Kirjan ratkaisu oli hieman väkisin väännetyn oloinen ja turhan monimutkainen.

Tämä leffan näyttelijöistä kukaan ei jää mieleen, ei hyvässä eikä pahassa. Olisi voinut olla yhtä huon kuin se "Divergent", mutta onneksi välttää sen virheet. Sujuvaa viihdettä ja nyt pitäisi varmaankin etsiä se seuraava kirja lukuun. Leffahan on ollut pihalla jo jonkin aikaa.Kingsman - The Secret Service
No nyt on kunnon äijäleffa. Jos tehdään parodiaa agenteista, niin tehdään se sitten kunnolla. Tarina itsessään ei tuo suuria ylläreitä, noin pääjuonen kannalta. Ei yllätä kun agenttikoulun kakkoseksi jäänyt saa uuden tilaisuuden. Ei yllätä kun saman koulun reputtanut paskiainen päätyy vastustajan leiriin jne. Roisia huumoria ja toimintaa = toimii aina. Kill Bill leffassa oli se "Crazy 88" kohtaus, jossa pistetään äijää nippuun urakalla. Tässä leffassa sama kohtaus, mutta kaikki vastaan kaikki, ja laitetaan  vielä vähän enemmän heppuja nippuun, väreissä. Nyt kun mietin, että tässäkin on aasialaistyttö pahiksena, aivan kuten Kill Billissäkin. Jos joku ärsyttää, niin Jacksonin roolihahmon lespaus. Samoin ne hemmetin lippalakit ärsyttävät, ihan sama kenellä on sellainen päässään. Superboonus siitä, että ruotsalaisia vedetään kölin alta (ja vähän muuallekin).

Tämän leffan jälkeen lähdimme katsomaan Deadpoolia isolta kankaalta. Luulin pistäneeni rymistelyriman korkealle, mutta niin siinä vain kävi, D. Pool pyyhki tällä lattiaa, vaikka tämäkin on tosi hyvä. Eivät ehkä ole samaa genreä, mutta ryminää piisaa molemmissa.Kill your darlings
Oh boy, mitähän pitäisi odottaa? Leffa runoilijoista ja pääosassa se Harry Potterin esittäjä? Daniel joku, jolla on ihan liian vaikea sukunimi, enkä jaksa googlettaa. Ei kovin lupaava alkuasetelma, mutta katsotaan nyt pois kuleksimasta. Aihe ei ehkä ole minulle kaikkein läheisin, mutta suureksi yllätyksekseni tämähän toimii. Nuoret miehet etsivät itseään ja heittäytyvät oikein kunnolla. Ottavat sellaisia riskejä, joita en taatusti itse uskaltaisi tehdä koskaan, ja menestyvät. Hyvä leffa. Ehkä Daniel saa ravistettua Potterin viitan harteiltaan, yritys on ainakin kova.

Leffan jälkeen lueskelin hieman lisää näistä veijareista, vaikka pääpiirteissään heistä kaikista jotain tiesinkin. Kyllä jonkun pitäisi tehdä oma leffa William Burroughista, siinä oli meinaan kunnon sekoilija. Saattaa nykyajan rokkarit häpeään. Äijä esimerkiksi ampui pistoolilla pullon vaimonsa pään päältä. Kunnon William Tell tyyliin. Tai siis yritti. Vähän oli sihti pielessä ja osui keskelle otsaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti