perjantai 4. marraskuuta 2016

Forrest Gump - DVD

Hieno elokuva, kaikesta surumielisyydestään huolimatta. Ja vaikka alkuasetelma onkin ihan hölmö ja kaikki sutviutuu, niin ei tälle voi olla kyyninen. Ei tämä turhaan voittanut kuutta Oscaria, ja ehdollakin taisi olla peräti 13 pystiin.

Joissakin arvioissa on itketty leffan olevan liian imelä, ja positiivinen. Kaikki kirjan musta huumori on kuulemma poistettu jne. Voi olla, en ole kirjaa (Forrest Gump Kunnian Mies - Winston Groom) lukenut (ehkä pitäisi), mutta minusta tämä oli silti hyvä.

Samalla taisi tulla esikoiselle ensimmäinen sota-elokuvakokemus, kun en muistanutkaan, että tässähän on aika pitkä Vietnam osuus. Myös se aiheutti kummastusta, kun sotilaat protestoivat elokuvassa sotaa vastaan. Piti vääntää hieman rautalankaa, tai pikemminkin ratakiskoa, mutta saa nähdä menikö jakeluun. Tuskin.

Ja se alun höyhenen-lento on edelleen hieno. Kun tätä leffaa tehtiin, niin tietokoneella tehdyt efektit ottivat ensi-askeleitaan ja arvaan niiden käyneen kuumina sitä tehdessä. Niin saumattomasti se höyhen leijailee Forrest Gumpin jalkoihin, että turha etsiä leikkaushuoneen jälkiä. Sopii yrittää tehdä perästä ja kun se onnistuu, voikin katsoa perään Birdmanista, miten leikataan saumattomasti kohtauksesta toiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti