perjantai 4. marraskuuta 2016

Maurice Le Blanc - Arsène Lupin - Mestarivarkaan kootut kertomukset

Joskus tulee napattua kirjastosta mukaan kirjoja henkilökunnan suosituksien perusteella. Tämä kai kuuluu siihen kategoriaan. Kirja oli nimittäin laitettu hyllyyn sillai näkyvästi, etupuoli ulospäin. Takakansi hehkutti sitä, miten tämä on ranskalaisten vastine Sherlock Holmesille jne. Pakkohan tämmöinen oli ottaa lukuun. Uusi käännös, jossa kieltä uudistettu ja karsittu jotain toistuvia (ja varmaankin ärsyttäviä) huudahtuksia jne. joten parhautta luvassa.

Odotukset korkealle ja kirja lukuun. Niin siinä kävi, että kamppailussa Maurice Le Black vs. Arthur Conan Doyle, voitto menee kirkkaasti kanaalin pohjoisrannalle. Ei ole Sherlockilla hädän päivää, vaikka yhdessä tarinassa Lupin ja Sherlock kohtaavat ja Lupin vie brittiä kuin pässiä narussa.

Pääosassa on siis Arsène Lupin, herrasmiesvaras, jolla on kuitenkin sydän kohdillaan (kai), ja kaikesta häikäilemättömyydestään huolimatta välilllä väläyttelee Robin Hood puoltaan. Aikaa nämä tarinat ovat kestäneet huonosti, ja aika monta iltaa minä tämän kanssa painin. Piti jopa kerran uusia laina ja loppuun asti sain urakan, kun kirjasto ilmoitti jo toiseen kertaan laina-ajan loppumisen lähestymisestä. Päätin, että en tosiaan uusi lainaa toista kertaa ja nyt kirja loppuun, vaikka väkisin.

Toisaalta, en muista koska olen viimeksi lukenut Sherlockin seikkailuja kirjana. Voi olla, että eivät nekään ole kestäneet aikaa. Pitää kai ottaa työlistalle.

Minulle tämän lukeminen on pienoinen työvoitto, vaikka kyllä siellä oli seassa viihdyttäviäkin kohtia. Huomasin myös, että olen jostain ale-laarista joskus ostanut Arsène Lupin animaatiosarjan. Pitänee katsoa pois, nyt kun tiedän mistä oikein on kysymys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti