maanantai 14. marraskuuta 2016

Kamala Luonto (x4)

Olin hieman yllättynyt, kun huomasin hyllyyn hiipineen näinkin monta Kamala Luonto kokoelma-albumia. Sitä se teettää, kun halvalla saa ja kummallista kyllä, tuplia ei ole osunut joukkoon yhden ainoaa. Luetaan nyt sitten pois, kun kerran on hankittukin.

Vehniäisen Kamala Luonto on kai sieltä tuoreemmasta päästä kotimaista sarjakuvaa, mihin olen tutustunut ja näidenkin ihan ensimmäinen strippi on tullut ulos jo 2001. Suomessa onneksi julkaistaan muutakin, kuin B. Virtasta ja Viiviä ja Wangeria, ja hyvä niin.

Metsän elukoista otetaan irti mitä saadaan ja kaikken hauskimpia minusta ovat ne jutut, joissa pupuille käy kehnosti, eli aika usein. Välillä kumarretaan muille sarjakuville ja jos ei keksitä omaa vitsiä, kuvitetaan joku vanha klassikko. Tai sitten kuvitetaan maalaustaiteen klassikoita, kuten esim eksytään "Taistelevien metsojen" tapahtumapaikalle. Nokkelaa, mutta vaatii tietysti jonkinlaista yleissivistystä, ja esim. meidän pojat eivät aina näitä viittauksia tajua.

Miten tämän nyt sanoisi ... nämä ovat ihan jees, mutta täyosumat jäävät tulematta. Hymyilyttää, tai hymähdyttää välillä, mutta semmoinen totaalinen repeäminen jäi tulematta. Vika lienee minussa, joten jos nämä tulevat vastaan, niin kannattaa tutustua. Kotimaista sarjakuvaa ei ole koskaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti